Samen eten is samen weten

door | 4 mei 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Vrijwilligersorganisatie door
Zonnebloem

Onlangs werden er pannenkoeken gegeten bij ’t Sonnetje in Maasland. Ruim 34 personen waren van de (smul)partij. Het motto van De Zonnebloem is: “Er kan zoveel meer dan je denkt!” Voor sommigen werd dat vervangen door “je eet zoveel meer dan je denkt!” 😊

De Zonnebloem Maassluis organiseert regelmatig uitjes voor haar deelnemers, mensen met een fysieke beperking. Omdat het voor hen niet vanzelfsprekend is om iets leuks buiten de deur te doen. Zoals gezellig met elkaar uit eten.

De deelnemers deden zich tegoed aan een stevige pannenkoek. Dat eten leuk is, wisten we al. Maar de echte waarde van deze middag zat in het met elkaar praten, met elkaar kletsen en lachen. Na afloop was iedereen weer een stuk wijzer over hoe het met elkaar gaat. Alle nieuwtjes zijn uitgewisseld en iedereen kijkt uit naar het volgende uitje. Eten is weten!

Debby van Veen organisator van de middag:

“Dat is waar je het voor doet, die glimlach op het gezicht van de deelnemers. Maar ook de vrijwilligers zelf genieten hier, of juist hierdoor, met volle teugen. Het lijkt alsof we een pannenkoek geven, maar eigenlijk geven we een bord met aandacht!”

De Zonnebloem Maassluis is snel groeiend qua aantal deelnemers. En is dringend op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om het voor deze deelnemers een stukje gelukkiger te maken. Dat hoeft niet altijd heel veel uren te kosten. We zijn blij met elk uur dat iemand beschikbaar heeft.

Zeker ook voor het zo dankbare afleggen van bezoekjes zijn vrijwilligers nodig. Daarbij kan je zelf bepalen hoeveel en wanneer je een bezoek aflegt.

Ook bij vrijwilligerswerk kijken we naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan.

Nationale vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem Maassluis zoekt vrijwilligers!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Zonnebloem Maassluis; Iets kunnen betekenen voor een ander is misschien een kadootje wat je geeft. Maar daardoor nog meer een kadootje dat je krijgt als je dit mag doen. Vrijwilligerswerk klein gebaar, groot resultaat.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...