Tussen Kijkduin en Loosduinen

door | 9 mei 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

Op een mooie lentedag wilden mijn man en ik naar buiten…. We besloten eens sportief te zijn en op pad te gaan op het stalen ros. Mét trapondersteuning, het moet ook weer niet te gek worden.

Nu hebben we de directe omgeving van Maassluis al aardig uitgekamd, dus gingen we op de digitale kaart op zoek naar een iets verder gelegen bestemming. De keus viel op een eeuwenoud landgoed aan de kust bij Loosduinen: Landgoed Ockenburgh.

Temidden van een parkachtig bos/duingebied ligt een prachtige villa met bijgebouwen. Hier woonden in een ver verleden mensen met blauw bloed: leden van de Hollandse adel.

Zo’n 100 vrijwilligers hebben deze villa voor verval weten te redden, een mooie prestatie! Wil je zelf ook iets bijdragen aan dit mooie landgoed dan kun je al wandelend gaan jutten -zeker leuk om samen met kinderen te doen.

Was dit gebied vroeger onbereikbaar voor “gewone mensen” nu konden wij op die plek een lekker bakkie doen met een home-made appelpunt. Je kunt er ook heerlijk lunchen: groenten en fruit komen uit de eigen antieke kweekkas.

We lieten onze fiets goed gezekerd achter voor een wandeling; we kozen een gemarkeerde route. Mooie lanen, vijvers, vogels, een sjieke hockeyclub, opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. Er is zelfs een omheind hondenveld: de baasjes kunnen vanaf antieke bankjes hun oogappeltjes in de gaten houden.

Ik geef deze tip voor een heerlijke ochtend of middag, graag door aan jullie!

 

PS: Je kunt natuurlijk ook met het OV of met de auto (gratis parkeren) komen.

Landgoed Ockenburgh

Alle informatie vind je hier!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *