Blijf pillen de baas!

door | 15 mei 2023 | Gezondheid, Vief

Vief door
Monique

Wat me elke keer weer verbaasd bij veel van mijn cliënten, is het gemak waarmee een arts of specialist soms al jarenlang geleden (soms zelfs al decennialang geleden) medicatie heeft voorgeschreven. In de tussentijd is er waarschijnlijk niet meer gekeken of dit nog nodig was.

Soms was het wellicht niet eens nodig geweest om mee te beginnen als er iets breder naar klachten zou worden gekeken. Bij sommige van die cliënten zitten er af en toe echt heftige medicijnen bij waarbij er geen controle meer op is.

Als mensen bij mij komen, is er vaak al een lange lijst van klachten , die zich alleen maar lijkt uit te breiden.. Wat ik ook steeds vaker zie, is dat een groot deel van die klachten, zijn ontstaan door de bijwerkingen van die medicatie. En in sommige gevallen zijn die klachten nog erger dan de kwaal waar het ooit voor begonnen was.

Ben ik dan een groot voorstander van alle medicatie in één keer staken? Zeker niet, en dat is ook helemaal niet de bedoeling van dit artikeltje. Maar wat ik wel heel graag wil meegeven, is om zelf altijd te blijven bewaken wat je slikt. Waarvoor ben je het gaan slikken en is het nog steeds nodig? Of kan het wellicht afgebouwd worden. Blijf dit overleggen met je arts of specialist.

Je kunt ook vragen of er andere manieren zijn om van bepaalde klachten af te komen? Bij hoge bloeddruk problemen kan bijvoorbeeld ook eerst gekeken worden naar overgewicht enhoeveel je eigenlijk beweegt. Ook of je bepaalde voedingstekorten hebt, die weer kunnen bijdragen aan verhoogde bloeddruk. Of heb je veel last van stress?

Het zou mooi zijn als alle artsen en specialisten ook de tijd hadden er op die manier naar te kijken. Maar tot het zover is, kun je in elk geval zelf je medicatie en je levensstijl bekijken en in de gaten houden

Want als het zonder medicatie kan, en jij je lijf zelf helpt herstellen, is dat toch het mooiste wat er is!

Gezondheidsnet

Medicijnen: weet wat je slikt.

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Hi, mijn werk doe ik vooral met plezier! Voor mijn ontspanning zoek ik heel graag de zee op. Ook vind ik afspreken met vrienden in een cafe of restaurant heel fijn en ben ik dol op fotografie, lezen en reizen.

Reacties

4 Reacties

 1. Paulina

  Wat ben ik blij met dit artikel .Ik slik medicatie tegen zenuwpijn, ik ben sinds vorig jaar begonnen met afbouwen.Binnenkort weer een poging,ik merk ook dat het middel nog erger is als de kwaal zelf .Als ik het over kon doen zou ik niet aan deze medicatie beginnen.

  Antwoord
  • Monique van Holland

   Fijn te horen, Paulina. Ik heb zelf ook die ervaring met andere medicatie, dus ik herken ook je gevoel. En inderdaad, meerdere van mijn cliënten hebben meer last van de bijwerkingen van de medicatie dan van de kwaal zelf.
   Veel succes met het afbouwen. Mocht je daarin hulp nog willen hebben, dan kan je mijn contactgegevens vinden op https://moniquevanholland.nl/.
   Hartelijke groet, Monique

   Antwoord
 2. Ineke

  Bij mij was precies dat aan de hand 12 jaar lang Diclorenac geslikt toen dacht ik maar wat als ik stop ? Dus netjes afgebouwd nog steeds dezelfde klachten , toen dacht ik had ik t maar eerder gedaan , maw het is nooit te laat wel in stapjes maar gewoon doen daarna zie je wel weer.

  Antwoord
  • Monique van Holland

   Hi Ineke,
   Dat is wel frustrerend, dat het dan blijkbaar geen verschil heeft gemaakt, en dat 12 jaar lang. Wel stoer dat je het aangegaan bent en bent gestopt, en ook zo goed dat je het in stapjes hebt gedaan.
   Als je klachten wel zijn blijven hangen, kan ik altijd een keer met je meekijken als je wilt (https://moniquevanholland.nl/).
   Fijne dag!
   hartelijke groeten,
   Monique

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...