Het dak op!

door | 16 mei 2023 | Fiefjes, Verhalen

Mijn schuurdak was vorig jaar na een zware storm deels losgewaaid en gaan lekken. Dus een nieuw schuurdak! Mijn vrouw vond dat ik dat moest laten doen. Op deze leeftijd ga je niet als een jonge hond op het dak klimmen, vond zij…

Na jaren te hebben gevoetbald zijn je knieën  niet goed meer, dus dan doe je zo’n klus niet zelf meer. Gezocht naar een bedrijf, echter geen interesse. Toen de buurman gevraagd. Die wilde het wel doen, maar wist niet wanneer. Dus besloot ik om het toch maar zelf te doen, tot treurnis van mijn vrouw. Ja, eigenwijsheid is mij nooit vreemd geweest.

Samen met een vriend zijn we gestart. Als jonge honden klommen we het dak op en af. Het ging eigenlijk prima. We begonnen met het werk om half tien. Eerst alle verteerde oude platen verwijderd en toen de nieuwe beplating. Veel op de stramme knieën zitten met beschermers. Tussendoor een heerlijk lunch. Toch ook nog even naar de Gamma voor extra windveren. Om half vier waren we klaar.

Veel eerder dan gedacht en dik tevreden met het resultaat. We gingen samen helemaal uit ons dak! Het programma, help mijn man is klusser, hoefde niet te worden ingeschakeld.

Ook al ben je dan samen goed voor 148 jaren, bezig zijn en blijven is toch altijd goed. Bovendien was het werken op hoog niveau, wie kan dat nog zeggen op deze leeftijd wink

Na 3 dagen de hele dag regen. Lekkage? Neen! Dus missie geslaagd. Tenminste, als het dak ook de eerste storm doorstaat. Dag na de reparatie wel wat spierpijn, maar dat was snel weer over.

Zijn wij in te huren? Nou nee, dat toch maar niet.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Petty oosthof

    Plum verdient Jan!?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *