Wandelparadijs Zuid-Limburg

door | 26 mei 2023 | Eropuit, Vakantie

In het Zuid-Limburgse heuvelland waan je je in het buitenland. Dit deel van ons land heeft een geheel eigen karakter met zijn steile hellingbossen, gevarieerde flora en fauna en nog veel meer. 

Onze vaste stek is al jaren Vouwere,  een klein en gezellig familiebedrijf, gelegen aan een doodlopende weg die overgaat in een wandelpad. Door de prachtige ligging op de Schweiberg, kijk je over de weilanden naar de bosrand en het plaatsje Mechelen. Het ligt dan ook midden in een wandelparadijs. Iedereen die houdt van wandelen voelt zich hier in Vouwere heerlijk op zijn gemak.

Onze eerste wandeldag starten we met onze traditie. Van Vouwere lopen we naar beneden, zo langs de Geul, richting Mechelen en dan door het bos omhoog. Op deze schitterende locatie zagen we al eens reeën en zelfs dassen spelen. Er is namelijk een (oude)burcht dichtbij.

In Mechelen zelf is een authentieke herberg  met binnenplaats, waar je ouderwetse  koffie met warme melk kan drinken, uiteraard met vlaai. De andere kant op, kom je langs een ijs- en fruitstal. Elk jaar werd hij groter, tot een parkeerplaats aan toe. 

Omdat wij vlak naast de Belgische streek Voeren verblijven,  hebben wij toen jaren geleden het eerste Belgische wandelnetwerk ontdekt. Daar hebben we met plezier prachtig routes gelopen.  In Nederland was dat er toen (nog) niet. Nu kan je in ook de Broekpolder de bordjes tegenkomen.

Meestal gaan we eerst forel eten in Sint-Pieter-Voeren. De sfeer is daar sowieso anders, al is het direct over de grens, royaler, gemoedelijker. Nog een tip onderweg voor ijs en/of een lunch.

Naast al dat wandelplezier is er ook nog de beroemde Merglandroute door de ANWB uitgestippeld (auto). Deze route is bewegwijzerd met bruin-witte zeskantige borden.

Te voet of met de auto, je kunt hier echt volop genieten.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *