Handig tuinieren

door | 1 juni 2023 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Het voorjaar is weer in volle gang en dat betekend vaak dat de tuin of de planten op het balkon weer een voorjaarsbeurt nodig hebben. Na de winter en door de combinatie van zon en regen groeit er vaak veel onkruid tussen de tegels.

Op zich vind ik werken in de tuin een leuke bezigheid. Hierbij moet het werk niet te zwaar zijn en vind ik het ook leuk om snel resultaat te zien. Zo vind ik het gras maaien leuk, omdat de tuin daar altijd gelijk van opknapt en er weer verzorgd uitziet. Daarentegen vind ik onkruid weghalen een stuk vervelender en heb ik de dag erna ook altijd spierpijn in mijn benen en rug van al het bukken.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik op Fief wel een paar handige dingen tegen, zoals een kniebank of tuinkruk. Deze is op twee manieren te gebruiken. Op de ene manier is het een krukje op hoogte en kan je het gebruiken  en als je het krukje omdraait is het een kniebank met armsteunen. Door de armsteunen kun je jezelf opduwen tijdens het opstaan, erg handig.

Daarnaast kwam ik ook tuinschepjes en tuinharken tegen met een langere steel, hierdoor hoef je minder ver te bukken. En een zogeheten pistoolgrip handvat. Middels deze grip staat de pols in een natuurlijke houding waardoor het werken minder belastend is en het zorgt voor een stevigere grip.

Naast deze spullen zijn er natuurlijk heel veel andere dingen die het tuineren makkelijker kunnen maken, zoals een oppottafel, elektrisch tuingereedschap op accu’s of een robotmaaier. Teveel om op te noemen. 

Heb je ook een tip, deel hem dan via een reactie! Veel plezier in de tuin of op je balkon cool

Hornbach

Een robotgrasmaaier kan een handig hulpmiddel zijn

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...