Opa of oma zijn

door | 7 juni 2023 | Fiefjes, Verhalen

Afgelopen zondag (4 juni) was het Opa en Oma dag. Ik had er nog nooit van gehoord, maar in de verenigde staten en Groot Brittannië is het al jaren een traditie. Maar ook zonder deze dag kun je genieten van je kleinkind(eren).

Vaderdag en Moederdag bestaan al heel lang in Nederland, Maar ik had nog nooit gehoord van opa en oma dag. Maar om van je kleinkinderen te genieten heb je geen speciale dag nodig. Wij zijn twee jaar geleden opa en oma geworden En we mogen om de 14 dagen op onze kleinzoon passen. We moeten er wel vroeg voor opstaan want de kleine jongen woont samen met zijn ouders 120 km van ons vandaan.

Was het in het eerste jaar vooral eten geven, luiers verschonen en de jongen laten slapen. Nu babbelt hij er al lekker op los, We gaan naar de speeltuin met de glijbaan en naar de kinderboerderij, daarna thuis boekjes lezen en liedjes zingen. Daar genieten we erg van, maar we zijn ’s avonds dan wel moe 😉

En als hij nog wat ouder wordt kan hij met ons naar de mooiste dierentuin van Nederland, of we gaan een kabouterpad lopen.

Wat doen jullie graag met de kleinkinderen? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel.

Foto afkomstig van HippoPX

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *