Chaos en Groen

door | 26 juli 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

Heb je daar ook weleens last van: teveel te doen, sleutels kwijt, waar ligt dat boek van de bibliotheek ook alweer, en hè? Nu alweer die afspraak met de tandarts, fysio, vul het maar in. Of: ging ik nu naar haar toe of komt zij bij mij??

Stress….te veel druk kan zorgen voor chaos in je hoofd. Alleen de aller-georganiseerdsten onder ons zijn nooit iets kwijt en vergeten nooit iets. Soms leidt dat ook wel tot lichte ergernis, of is het jaloezie? In elk geval missen deze mensen misschien ook grappige zelf-ervaren anekdotes.

Zoals bijvoorbeeld: tanken bij het benzinepomp, binnen betalen en dan netjes wegrijden. En dan al na enkele meters rijden worden ingehaald door een vriendelijke medeweg-gebruiker die naar iets boven je auto wijst en je dringend maant tot stoppen. En dan blijkt je handtas nog op het autodak te staan. Waar gebeurd.

Soms is het echt tijd om te ont-stressen, je hoofd leeg te maken, wèg met die telefoon, tablet of andere stoorzenders. Even terug naar jezelf. Terug naar rust en stilte.

Wat helpt?

Als mijn hoofd omloopt, ga ik vaak naar de Broekpolder ofwel de “Parel van Vlaardingen”. Ik ga “gewoon” wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Ik neem dan mijn hondje mee, en probeer de stilte op te zoeken. De ene keer is het er drukker dan de andere keer. Soms kom ik onderweg van alles tegen: Schotse hooglanders, mountainbikers, andere wandelaars en altijd een schat aan mooie planten en bloemen.

Naast wandelen kun je er ook heerlijk fietsen. Na een uurtje “Groen” voel je je weer helemaal opgeladen.

Probeer het maar….

Natuur- en recreatiegebied Broekpolder

Kijk hier voor wandelroutes door de Broekpolder

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *