Wijkcentrum De Brug

door | 5 september 2023 | Doen, Ontmoeten

In Nederland staan er in elke stad of dorp wel één, of in een grote stad meerdere ontmoetingsplekken voor bewoners uit een wijk. Schiedam had vier grote centra, maar helaas moest in 2017 het wijkcentrum in Noord ‘De Blauwe Brug’ gesloopt worden en uiteraard weer vervangen.

Uitkomst bracht het door Seniorenwelzijn verlaten onderkomen in de Heijermans-flat. Een groep wijkbewoners waaronder Wim de Vries en Lia de Valk en een aantal enthousiaste vrijwilligers, hebben met financiële hulp van verschillende instanties alle ruimtes overgenomen. Na een gehouden enquête onder de wijkbewoners, heeft het wijkcentrum de naam ‘De Brug’ gekregen. Daar heb ik met Wim en Lia onder het genot van een kopje koffie een gesprekje gehad. 

Natuurlijk kreeg ik een kleine rondleiding, te beginnen bij de recreatiezaal. Wim deed de deur daarvan open en… verbaasde gezichten keken ons aan want de bingo was in volle gang. Toen ik vroeg of er ook leuke prijzen zijn, werden die meteen gepakt en in de lucht gehouden. Ik hoefde niet te vragen of ze het naar hun zin hadden, dat was zo. Maar ze wilden wel graag verder bingoën!

Dus liepen we verder het gebouw in. Er zijn verschillende vergaderzalen, grote en kleine. En uiteraard een bestuurskamer waar door bestuursleden en medewerkers, die allemaal vrijwilligers zijn, wordt vergaderd.

Lia vertelde dat er regelmatig gezamenlijk wordt gekookt en de keuken bleek dan ook bijzonder professioneel. Alles zag er pico bello uit en er schijnen heerlijke gerechten te worden bereid!

Het wijkcentrum heeft een vrije inloopruimte en is alle werkdagen geopend. Iedereen is welkom.

Er zijn tal van activiteiten o.a. biljarten, bridgen, yoga, country-dansen, workshops en nog veel meer. Wim en Lia zijn nu al weer bijna 10 jaar actief in Wijkcentrum De Brug en hun hartenwens  is én blijft: méér vrijwilligers!

Al met al hebben de wijkbewoners toch erg geboft met ‘De Brug’!

Wijkcentrum de Brug

Hèt wijkcentrum in Schiedam Noord voor jong en oud. Kom gezellig langs, neem deel aan activiteiten of huur een ruimte voor vergaderingen of activiteiten.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

 1. Jan Boumans

  Leuk artikel Petty. Ik ben er heel vaak geweest. Het wijkoverleg vindt daar plaats, maar ook met Noordrand2025 heel vaak daar geweest. Maaaaar…….niet om te biljarten, bingoën, kaarten of andere leuke activiteiten.
  Terwijl jij en ik zeker de leeftijd hebben.
  Waarom gaan wij daar niet naar toe???
  Voelen we onszelf nog te jong, te fit?
  In ieder geval, mochten we willen dan kunnen we daar naar toe.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *