Home sweet home

door | 13 oktober 2023 | Fiefjes, Verhalen

Dat is precies wat er in me opkomt als ik aan mijn woning denk! Begin vorig jaar hoorde ik dat er een nieuw appartementencomplex werd gebouwd. Bij Woonnet Rijnmond was ik inmiddels ruim 13 jaar ingeschreven en hoopte daarmee kans te maken op een woning.

Vooraf bedacht ik al voor welke woning ik me in zou schijven. Ik keek daarbij naar hoe het verkeer was; waar de zon opkwam en onderging en welke etage mijn voorkeur had. Een tijdje daarna hoorde ik van Maasdelta dat ik de woning “had”! Hoewel de bouw nog lang niet klaar was, ging ik regelmatig naar het appartementencomplex om foto’s van het gebouw én mijn toekomstige huis te maken. Vaker stond ik dan met tranen in m’n ogen van grote dankbaarheid dat ik er een woning had en ik de plek waar zoveel verdriet lag achter me kon gaan laten.

Inmiddels woon ik er een aantal maanden en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er echt op m’n plek zit. De 32,5 jaar dat ik in mijn oude woning heb gewoond lijken ver achter me te liggen en mijn nieuwe woning voelt alsof ik er al jaren woon!

Gek is dat, wat zo’n plek met je kan doen. Van het begin af aan voelt het warm en vertrouwd en af en toe kan ik nog steeds nauwelijks bevatten dat ik er woon.

In mijn oude woning voelde ik me door verschillende omstandigheden vaak erg alleen. Sinds ik in mijn nieuwe huis woon, voel ik dat niet meer. Regelmatig komt er iemand langs of heb ik een praatje met buren; omdat we allemaal tegelijk in het appartementencomplex zijn gestart schept dat een leuke band.

Als het aan mij ligt, woon ik hier dus nog wel een tijdje… ik ga voor minimaal 32,5 jaar!! wink

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

4 Reacties

 1. Miss Fris

  Erg leuk beschreven! Nog heel veel woonplezier gewenst

  Antwoord
  • Cora

   Dank je wel Miss Fris!🙂

   Antwoord
 2. Ellen Wel

  Wat geweldig dat je nu op zo’n fijn plekje woont, veel geluk en gezelligheid in je nieuwe appartement 😁

  Antwoord
  • Cora

   Dank je wel Ellen!🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *