Berghutje

door | 26 oktober 2023 | Je buurt, Thuis

Home is where the heart is. Het gevoel van heimwee ken ik niet, ik voel mij overal thuis. Tijdens vakantie of logeer partij, maakt mij niet uit. Voor mensen die wel heimwee ervaren, is dat vervelend. Maar 1 ding willen we allemaal.

Je hoort je veilig te voelen in je eigen huis. Een dak boven je hoofd dat bescherming geeft tegen regen, wind en zon. Het besef dat er op deze aardbol ergens een plekje is van jou is.

Nu zag ik op het nieuws dat het aantal explosieven en branden  bij gewone mensen thuis toeneemt. Dat heeft best een groot effect op het gevoel je veilig te voelen in je eigen huis.

Zo schrokken mijn man ik deze zomer op een avond van een enorme KNAL, die ver in Schiedam te horen was. We keken elkaar aan en dachten, wat nu? Ik vloog naar de voordeur om te kijken wat er buiten gebeurde, nog niet te weten dat mijn huis niet veilig was. Bij mijn bovenburen was namelijk een vuurwerk explosief geplaatst en afgegaan.

De politie deed onderzoek in de buurt. En ik dacht: Hoe ga ik mij weer veilig thuis voelen?

Volgens mij is het door angst niet te laten overheersen. Er vooral met mijn gezin en medeburen over te praten. En mijn gedachten te verzetten door te knutselen en naar de radio met gezellige muziek te luisteren.

Nu ik kan jullie zeggen, mijn huis voelt weer als thuis.

Ondanks dat dit gebeurd is ben ik zeer dankbaar voor mijn “berghutje” zoals ik het altijd noem .

Happinez

7 trucs om je angsten te overwinnen (het werkt echt)!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. jo

    Wat zal je dankbaar zijn dat jullie er verder helemaal niets aan over hebt gehouden, zelfs geen angsten.
    En je je weer dienstbaar kan maken op t Dreesplein. Super.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *