December in je portomonnee

door | 15 december 2023 | Geldzaken, Voordeel

December is voor velen een heerlijke maand. De Goedheiligman heeft Nederland samen met zijn Pieterbazen inmiddels alweer verlaten. Even uitblazen en dan weer door…óp naar Kerstmis!

De winkels zijn al lang in kerstsfeer en het wordt drukker en drukker met winkelend publiek. Kopen, kopen, kopen, het is soms een doel op zichzelf.

Niets is leuker dan iemand verrassen met een zelf-geshopt cadeau, toch? Maar..euhm…als je dat allemaal niet kunt betalen? Als je de andere maanden al niet uitkomt met je geld of grote moeite hebt de eindjes aan elkaar te knopen? Is het dan nog steeds een fijne tijd of hoop je stiekem dat het zo snel mogelijk voorbij is en dat alles weer snel “normaal” gaat?

Schaam je vooral niet: er zijn steeds mee mensen die december vanwege de kosten lastig vinden. Maar: december kan ook anders, én toch leuk zijn zonder dure cadeautjes en zonder uitgebreide etentjes.

Zelf heb ik ooit mijn leukste kerstdiner gehad met buren die een heerlijke tomatensoep (uit blik!) met brood voorschotelden. Tijdens dit diner deden we ook nog spelletjes als 30-seconds en Pim-pam-pet. Niemand die een gebraden kalkoen of vissalade miste. Na het eten maakten een wandeling in de kou en om daarna allemaal met een rode neus achter een beker warme chocolademelk te verdwijnen.

Cadeautjes? Opa en oma kunnen hun kleinkinderen toch wel verwennen;? kijk maar eens bij tweedehands speelgoed. Nog leuker is om samen met je kleinkind een cadeautje te bakken, kleuren, schilderen of haken. Inspiratie voor leuke zelf-maak cadeautjes voor kinderen vind je hier

En voor volwassenen: bak een appeltaartje of boterkoek met een lint er om of schrijf eens een mooie kaart met een tekst uit het hart.

Een welgemeende wens blijft langer in je herinnering dan de zoveelste geurkaars…

Goede Kerstdagen!

Printerest

De leukste zelfmaak kerstcadeautjes voor volwassene en veel meer..

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Petra Warmerdam

    En zo is t. Een duur prachtig ingepakte kado van n parfumerie kost bergen geld. Maar geef eens n strippenkaart met leuke keuze kadootjes: wat wil je eten? Ik zal de afwas doen, ik laat de hond uit voor je….en haast alles is gratis…fijne mooie feestdagen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *