Bakken vol sentiment

Bakken vol sentiment

De boeken & vinylmarkt brings back memories
Op het Land van Belofte is op zaterdag 10 september weer een boeken- en platenmarkt. De boekenmarkt is dit voorjaar uitgebreid met platen en dat is de organisatie goed bevallen. Hoe leuk is het ook om te snuffelen tussen oude elpees en dat ene nummer op te duiken? Jochen van Barschot van Boekhandel Louis Tinner vindt het mooi om te zien dat de markt steeds een beetje groeit.
“Het is een heerlijke nazomer en dat betekent extra genieten van de binnenstad. De kleine en grote evenementen zijn terug. Het is dit weekend Open Monumentendag. De binnenstad leeft weer. Deze markt is leuk voor iedereen en kent geen specifieke doelgroep, we zien jong en oud”, vult Kitty Buijtendijk, Centrummanager Schiedam Centrum aan. “Grappig dat boeken en zeker muziek mensen zo bij elkaar brengt. Er worden herinneringen opgehaald en toppers van toen uit de bakken gevist. ”
Verzamelaar of impulsaankoper
Op de Boekenmarkt vind je een breed scala aan tweedehands boeken.  Ook studieboeken en andere educatieve werken zijn de moeite waard om te komen kijken. “Als je net weer bent gestart met school is het altijd goed om je kennis uit te breiden.” Barschot: “We ontvangen verschillende bezoekers: van verzamelaars tot impulsaankopers. De een vindt er de zeldzame druk die ze al jaren zoeken, de andere gewoon lekker leesvoer voor een scherpe prijs. ”
Bakken vol vinyl
Voor elpees geldt hetzelfde: zowel verzamelaars als koopjesjagers komen aan hun trekken. Het aanbod varieert van pop tot rock en van jazz tot classics. “Mijn eigen smaak gaat alle kanten op, dan is een markt als dit heel leuk.” lacht Buijtendijk.

Details