Cursus Werken met DigiD: bibliotheek Schiedam

Cursus Werken met DigiD: bibliotheek Schiedam

De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. We ontvangen veel informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag gaat alleen nog via de computer. Hiervoor heb je een DigiD nodig.

Tijdens deze cursus leer je een DigiD gebruiken, zoeken en vinden van informatie op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties, inloggen op websites met een persoonlijke omgeving zoals de Belastingdienst en SVB, online zaken regelen zoals toeslagen aanvragen of een afspraak bij de gemeente maken.

Voorkennis nodig! De cursussen Werken met DigiD zijn bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik in de bibliotheek

Er is plaats voor 8 deelnemers. De cursus is gratis. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn inbegrepen. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 010 714 63 00 of online via de evenementen website.

Cursusdata:
Dinsdag 9, 16, 23 en 30 mei

Details