Cursus Werken met DigiD

Cursus Werken met DigiD

In de cursus Werken met DigiD leer je omgaan met de elektronische overheid en maak je kennis met verschillende online overheid webpagina’s.

Cursus Werken met DigiD
De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. We ontvangen veel informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag gaat alleen nog via de computer. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Tijdens deze cursus leer je een DigiD gebruiken, zoeken en vinden van informatie op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties, inloggen op websites met een persoonlijke omgeving zoals de Belastingdienst en SVB, online zaken regelen zoals toeslagen aanvragen of een afspraak bij de gemeente maken.

Voorkennis nodig! De cursussen Werken met DigiD zijn bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik in de bibliotheek!

Er is plaats voor 8 deelnemers. De cursus is gratis. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn inbegrepen. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 010 714 63 00 of online via de kevenementenlink hieronder.

Als deze data niet uitkomen, is aanmelden voor de WACHTLIJST voor 2023 mogelijk. We houden je dan op de hoogte zodra er nieuwe data zijn.

Details