De Stadskaravaan

De Stadskaravaan

Op zaterdag 10 juni arriveert de Stadskaravaan op het Van Hogendorpkwartier voor de derde editie van dit reizende festival ter ere van 750 jaar Vlaardingen. Het winkelcentrum wordt die dag de huiskamer van de wijk met gratis toegankelijke optredens, workshops, eten, drinken en meer. Onder andere Slagerij van Kampen, Fien & Teun en lokaal talent verzorgen optredens. De presentatie is in handen van cabaretier Sjaak Bral.
De Stadsgehoorzaal (theater) viert met de Stadskaravaan 750 jaar Vlaardingen. Samen met de culturele collega’s van De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en Minters (jongerenwerk) én diverse maatschappelijke organisaties vieren zij zes keer een feest in de wijken van Vlaardingen. Het Van Hogendorpkwartier is de locatie voor de derde editie van het succesvolle en tot nu toe zonovergoten festival.

Festivalprogramma
Het programma van het gratis toegankelijke festival wordt om 13:00 uur afgetrapt met een live uitvoering van de jingle door Ellis Piek, een feestelijk optreden door dansstudio Demi Point én straattheater door Theater Jelicious. Wethouder Bart Bikkers zal samen met presentator Sjaak Bral het festival openen met een druk op de knop.
Op het podium voor de Boon’s Markt worden optredens verzorgd door de Turkse band Çağdaş en lokale talenten op het Talent Stage: Demi Point, Riceau en Celtic Swing. Laatstgenoemde zal ook een workshop Ierse dans verzorgen voor iedereen die zelf ook met de voeten van de vloer wilt gaan.
Op het kleine podium zullen Fien en Teun (het liefste boertje en boerinnetje van Van Hoorne) een mini-show geven. Met alle kinderen én volwassenen zingen ze over het leven op de boerderij. Na afloop is er tijd voor een meet & greet. Ook Villa Voice betreedt dit podium, met een gezellige zangworkshop waar de Stadskaravaan jingle geoefend wordt.

Details