Golden Oldies Café in het teken van Suriname

Golden Oldies Café in het teken van Suriname

Ben jij 55 jaar of ouder, houd je van lekker eten en vind je het leuk om onder het genot van een cultureel programma anderen te ontmoeten? Dan zijn de Golden Oldies avonden in Theater Koningshof echt iets voor jou. Elke editie van Golden Oldies staat in het teken van een ander land. Nu de zomer weer in aantocht is en de zon zich steeds vaker laat zien, varen we tijdens het Golden Oldies Café van 3 april richting het prachtige Suriname!

Een themadiner vol verhalen en muziek

 In Maassluis en omstreken wonen veel mensen met een Surinaamse achtergrond. Er zijn veel verbindingen tussen de Nederlandse en de Surinaamse cultuur. We hebben een gezamenlijke geschiedenis, waarover vandaag de dag veel discussie is. Maar er is ook een deel waar we allemaal gek op zijn: de Surinaamse keuken én gezelligheid.

Op 3 april willen we er weer een rijk themadiner van maken, vol verhalen en muziek. We hopen dan ook op input van mensen die er verstand van hebben. Denk aan Surinaams-Nederlandse keukenprinsen en -prinsessen, verhalenvertellers, artiesten uit de buurt en gasten die mee willen doen met het organiseren van (of deel willen nemen aan) het themadiner op 3 april. Laat het ons vooral weten als je ideeën hebt!

Wat staat er op het menu?

Het vegetarische menu bestaat uit drie gangen. Als voorgerecht kun je genieten van Ghoegrie, warme Chutney en loempia’s. Als hoofdgerecht hebben we vervolgens verschillende groenteschotels met o.a. kouseband, aubergine, paksoi, kerrie aardappel, kerrie (masala), ei, baka bana, komkommer in ’t zuur, roti platen, Surinaamse bami en pindasaus. Als nagerecht hebben we tot slot overheerlijk kokosbrood ‘Redi Bere’ en roomboterkoekjes. Dat wordt genieten!

Details