Golden Oldies Café

Golden Oldies Café

Tijdens de Week Van De Ontmoeting is er op zondag 3 oktober het Golden Oldies Café. Vanuit Italië en de Levant reizen we dit najaar door over de Zijderoute, tot we in december Vietnam hebben bereikt. Op 3 oktober doen we Myanmar (voormalig Birma) aan.

Op het menu staan daarom allerlei tropische verrassingen. De keuken van Myanmar is niet erg bekend in onze contreien, maar zeker de moeite waard. We starten met een uniek voorgerecht, te weten lahpet thoke een Birmese theesalade. Birma is het enige land ter wereld waar thee niet alleen gedronken, maar ook gegeten wordt. Daarnaast is er ook een noodle salade. Het hoofdgerecht bestaat onder meer uit Birmese gebakken rijst, pompoencurry met kokosrijst, baya kyaw (gefrituurde gele erwtenkoekjes) met mango pickle en geblancheerde groenten. Als toetje zijn er mango, limoen en kokosnoot meringues.

Tijdens het voorgerecht hebben we een bijzondere spreker, te weten Rik Bouman. Rik is in het dagelijks leven bankier, maar heeft naast zijn werk een passie, namelijk: podcasts maken. Nadat Rik een succesvolle podcast over het (professionele) voetballeven van zijn vader had gemaakt, maakte hij een podcast over Sealand: een oorlogsplatform in de Noordzee waar bizarre gebeurtenissen plaatsvonden. Samen met Elmar Hemler werkte hij vier maanden aan een serie afleveringen. Wat resulteerde in een van de best beluisterde podcasts in de iTunes podcastlijsten. Rik komt zijn (spannende) verhaal vertellen. We hopen dat dit niet voor al te veel open monden zorgt tijdens het eten, maar dat kunnen we niet verzekeren.

Het muzikale hoofdgerecht wordt verzorgd door een solo optreden van Baragan. Baragan komt voort uit de reizen die Jense Meek maakte met zijn accordeon als reisgezel. Road trips zonder bestemming, vol avontuur, meegevoerd door de wind. Geïnspireerd door het leven als straatmuzikant met haar toevallige ontmoetingen ontstond de muziek van Baragan. Na te hebben gespeeld in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje & Marokko, was er in het rustige landhuis op een wijnboerderij op Sicilië eindelijk de rust om liedjes uit te werken. Ze voeren je mee op deze reis, naar de zon, langs kleine paadjes, pleintjes & kustwegen…

Zo 03 oktober, menu: Myanmar

Zo 17 oktober, menu: Pakistan

Zo 31 oktober, menu: India

Zo 14 november, menu: India

Zo 28 november, menu: China

Zo 12 december, menu: Vietnam

Zo 19 december, eindejaarseditie

Details