Loes Luca speelt Wit Konijn Rood Konijn Gratis livestream

Loes Luca speelt Wit Konijn Rood Konijn Gratis livestream

In meer dan 60 landen wordt op zaterdag 13 maart 2021 de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn, van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour, gespeeld om stil te staan bij het sluiten van de theaterdeuren een jaar geleden. In theaters over de hele wereld gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan. In Nederland spelen acteurs als Pierre Bokma, Nhung Dam en Theo Maassen het stuk. In Theater aan de Schie gaat actrice Loes Luca het toneel op om deze internationale theaterhit uit te voeren.

De tekst van Wit Konijn Rood Konijn zit in een verzegelde envelop. Loes Luca opent ter plekke, op het Schiedamse toneel, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt Loes tijdens het lezen en spelen de inhoud van Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première 10 jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Kijk  voor meer informatie en het aanmelden voor de livestream van Wit Konijn Rood Konijn op de website van het theater.

Details