Portugese fado met Maria de Fátima

Portugese fado met Maria de Fátima

Zin in een middag vol prachtige muziek?

Op zondagmiddag 19 maart komt fado diva Maria de Fátima dan eindelijk naar Theater Koningshof Maassluis. Heb jij zin in een heerlijke middag vol met de mooiste muziek? Bestel dan snel kaarten voor ‘Met ziel en zang’. Van traditionele fado tot bewerkte klassiekers (ook van onder meer Jacques Brel en Ramses Shaffy) en eigen werk – alles komt voorbij. Het belooft een prachtige voorstelling te worden.

Tijdens de gedwongen rustperiode van de coronacrisis maakte Fado diva Maria de Fátima haar meest persoonlijke programma ‘Met Ziel en Zang.’ Daarin ligt de nadruk op nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen. Uiteraard zal ook de traditionele fado niet ontbreken… Maria is tenslotte de ‘meest waardige erfgename van Amália Rodrigues’. (Volkskrant).

62 jaar geleden werd Maria de Fátima geboren in de volkswijk Boavista in Lissabon. Ze staat inmiddels al zo’n 45 jaar op het podium en koos op haar 21e voor een vaste verblijfplaats in Nederland, waar zij uitgroeide tot een bekende fadista. In 2016 ontving Maria de hoogste presidentiële onderscheiding ‘Orde van de infante D. Henrique’ voor haar grote bijdrage aan het stimuleren van de Portugese cultuur in het buitenland.

Je kunt Maria kennen van haar deelname aan de zangcompetitie ‘Top 2000 – De Covers’, die zij in 2011 won met haar eigen versie van de Hazes klassieker ‘Zij Gelooft in Mij’. Ook deed Maria mee aan het SBS6-programma ‘We Want More’, waar Maria in 2020 een weergaloze versie van Shaffy’s ‘Laat Me’ neerzette en zo de vierde plek in de finale binnensleepte.

Details