Samen bewegen in de beweegtuin

Samen bewegen in de beweegtuin

Seniorenwelzijn start op maandag 30 mei met een 10 weekse cursus in de beweegtuin van de Vloot.  Onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie B & B Healthcare kunt u op een veilige manier in beweging komen. Gezamenlijk lekker in de buitenlucht in beweging zijn is goed voor lichaam en geest. Door actief te blijven bewegen, kunt u het risico op een val verkleinen. Beweging zorgt ook voor een betere bloeddruk, gezonder gewicht, een betere nachtrust en minder kans op depressie en angstgevoelens: kortom regelmatig bewegen draagt bij aan positieve gezondheid.

Vooral in de zomer is de beweegtuin de ideale manier om in beweging te komen, het is lekker buiten maar er is wel een overkapping waardoor je niet nat wordt van een regenbui. Bij slechtweer gaan we uiteraard naar binnen.

Iedereen van 55 jaar en ouder kan meedoen, ook mensen met lichamelijke klachten. Iedere maandagmiddag geeft de fysio een gevarieerde training in de beweegtuin aan de achterzijde van de Vloot. Nuttige oefeningen voor balans, spierkracht en coördinatie.

De trainingen starten op maandag 30 mei van 14.00-15.00 uur in de beweegtuin, verzamelen bij Seniorenwelzijn de Vloot 66 in Maassluis. Kosten zijn € 27,00 voor 10 lessen (gaarne contant betalen na de eerste les). De eerste keer kunt u altijd gratis een proefles volgen.

Aanmelden: Bij vitaliteitscoach Marielle van Santen 06 50 25 83 70 of via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl

Details