Samen Fit Schiedam

Samen Fit Schiedam

Na het grote succes in 2021 biedt Seniorenwelzijn vanaf 10 maart een vernieuwde versie van Samen Fit. Een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Van maart tot en met december 2022 staat iedere maand een ander thema centraal. Het thema van maart is valpreventie. In de overige maanden van het jaar komen onder andere de onderwerpen mindfulness, cognitieve fitness (gymnastiek voor de hersenen) en voeding aan bod. Deelnemers kunnen zich per maand inschrijven.

Door bij Samen Fit één thema per maand te behandelen, kan uitgebreider op dit thema worden ingegaan. Deelnemers komen wekelijks op donderdag van 10.00 – 11.00 uur samen in ontmoetingscentrum De 5 Molens en wisselen theorie en praktische oefeningen af.

 “Seniorenwelzijn werkt met de methodiek Positieve Gezondheid. Dit is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan het uitblijven van klachten en gezondheidsproblemen. We gaan uit van wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen. Met Samen Fit werken wij samen met senioren aan de gebieden die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen zij langer prettig en zelfstandig thuis blijven wonen”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

De bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door medewerkers van Seniorenwelzijn en docenten van andere organisaties uit de stad. Zo zijn deelnemers altijd verzekerd van deskundige en professionele begeleiding. De kosten voor deelname bedragen €12,– per maand.

Vragen of aanmelden:
Heeft u vragen over Samen Fit of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach. Mariëlle is bereikbaar op telefoonnummer 06-50.25.83.70 of per mail via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl. Aanmelden voor deelname in maart kan tot 7 maart. 

Details