Week van de Cultuur

Week van de Cultuur

Dit jaar is de Week van de Cultuur! van 12 t/m 19 juni. Cultureel Maassluis staat te springen om weer te beginnen. Dit keer zullen er veel digitale activiteiten zijn, deze zullen niet minder verrassend zijn.  Een goed moment om te beginnen met dansen, zingen, schilderen of muziek maken? Houd de facebook pagina van de Week van de Cultuur in de gaten voor meer informatie!

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd:

De bibliotheek Maassluis organiseert een online schrijfworkshop. Hanneke Hendrix, schrijfster, columnist, podcast-en hoorspelmaker, geeft deze workshop voor inwoners uit Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. Hanneke is de schrijfster van o.a. het boek Aswoensdag. Zij is ook iemand die zich toelegt op het schrijven van scenario’s en dat is waar het in haar workshop over zal gaan.

Deze tweedelige schrijfworkshop start vrijdag 11 juni om 20.00 uur. Vervolgens kun je je vragen aan Hanneke Hendrix insturen voor maandag 14 juni 10.00 uur. Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur is het tweede deel van de workshop waarbij Hanneke in zal gaan op jullie vragen.

De Culturele Raad Maassluis organiseert traditiegetrouw een fotowedstrijd in het kader van de Week van de Cultuur. Trek de wandelschoenen aan en ga op pad, dit jaar is het thema namelijk ‘De natuur in en om Maassluis’.

De fotowedstrijd wordt grotendeels digitaal uitgevoerd en inwoners van Maassluis treden, naast een vakjury, op als publieksjury. Alle foto’s worden gepubliceerd op de website van de Culturele Raad Maassluis (www.crmmaassluis.nl). Er worden in totaal zes prijzen uitgereikt. Zowel de vakjury als de publieksjury kiezen drie winnaars. Kijk op de website voor meer informatie over de fotowedstrijd.

Details