Wollige workshops

Wollige workshops

Bij vergaderboerderij de Polderij is nu  een kleine koffiebar de Weij bar gevestigd, met een zelfoogst- en bloemenpluktuin. Op deze locatie worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Wollige workshops

Hoe spin je eigenlijk een draad? Onder begeleiding van 2 ambachtslieden, maak je op 10 september laagdrempelig kennis met de wonderlijke eigenschappen van wol. Jon en Florien van Het Houten Schaap demonstreren met een echt spinnenwiel hoe spinnen werkt. En ze laten je zien hoe je wol bewerkt met een kaardemolen. Het Houten Schaap maakt onder meer diervriendelijke schapenvachten. Ook jij kunt aan de slag: je mag een draad spinnen en je eigen armbandje vilten!

De workshops zijn vrij toegankelijk op 10 september van 12.00 tot 16.00 uur bij Weij Bar. Je kan hier ook terecht voor koffie met huisgemaakt lekkers of een lokale lunch. Vooraf aanmelden hoeft niet. Neem wel je portemonnee mee want de ambachtelijke wollen en houten producten van Het Houten Schaap (houtenschaap.nl) zijn onweerstaanbaar en ter plekke te koop.

Details