Adventure lab cache

door | 3 maart 2021 | Doen, Hobby's

Een nieuw spel van de Geocaching organisatie: Lopen of fietsen op plekken waar je nooit bent geweest en ondertussen vragen beantwoorden en punten scoren.

Groundspeak, de organisatie achter geocaching.com heeft een nieuw spel ontwikkeld, de “Adventure lab cache”.

Waar je bij geocaching op zoek gaat naar een fysieke container die ergens in het veld is verstopt, is de Adventure Lab cache virtueel. Zo’n cache bestaat uit vijf punten op de kaart, meestal op loopafstand van elkaar. Bij elk punt hoort een vraag, die je alleen ziet als je voldoende dichtbij bent en die bijna altijd gaat over iets wat je daar kunt zien. Heb je de vraag goed, dan krijg je een punt en ga je door naar het volgende punt op de kaart. De Adventure lab cache app helpt je bij het navigeren. Soms wordt de Adventure lab cache gecombineerd met een fysieke geocache. Waarbij je iedere keer de aanwijzingen pas krijgt als je een vraag goed hebt beantwoord.

Om dit spel buiten te kunnen spelen heb je twee dingen nodig: “een (gratis) account van geocaching en de speciaal ontwikkelde app.

Als doorgewinterde geocacher en wandelaar geniet ik erg van dit spel. Op de fiets of met de auto naar het beginpunt rijden en dan lekker lopen. Het brengt je op plekken waar je nog nooit bent geweest. Dus, ga lekker naar buiten, lekker lopen en vragen beantwoorden. En vergeet niet iets aardigs te schrijven in de app, als je het avontuur hebt afgerond.

Zelf eens op avontuur gaan? Hieronder vind je links naar een pagina waar je de app kunt downloaden, en, als je nog geen geocaching account hebt, je er één kunt maken.

In Kethel ligt een Adventure Lab cache: “Kethel, het dorp dat geen dorp meer is”. Scan daarvoor de onderstaande QR-code zodra je de app hebt gedownload.

Nieuwsgierig naar het andere spel Geocaching? Lees het artikel over geocaching, eerder verschenen op Fief.

 

Foto: The Adventure Lab™ logo is a copyright and trademark of Groundspeak, Inc. DBA Geocaching. Used with permission.

Adventure Lab cache

Download hier de officiële app.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *