Aan de wandel met boodschappen

door | 25 oktober 2023 | Boodschappen, Thuis

Omdat ik vlakbij een winkelcentrum woon, doe ik mijn boodschappen meestal lopend. Samen met mijn rugzak ga ik dan op pad; om m’n boodschappen met een tas in de hand te dragen vindt mijn lijf niet zo fijn. Die rugzak is daarom een goede oplossing.

In de berging heb ik ook nog een karretje staan. Je weet wel, zo een met twee wieltjes die je achter je aan trekt. Eigenlijk zijn ze bedoeld om je boodschappen in te vervoeren maar ik gebruik ‘m als ik weleens naar het strand ga, dat scheelt een hoop gesjouw.

Tegenwoordig zie je steeds vaker boodschappenkarretjes met vier wielen. In plaats van dat je ‘m achter je aan sleept, dúw je ‘m. Eigenlijk is dat nóg handiger! Denk maar eens aan een volle kruiwagen: als je die achter je aan trekt kost dat veel meer kracht dan dat je ‘m voor je uit duwt. Daarnaast is het een uitkomst voor mensen die iets minder goed ter been zijn: met de vier wielen staat het karretje stevig op de grond en heb je er extra steun aan tijdens het lopen. Het is een beetje hetzelfde idee als bij een rollator… maar dan anders 😉

Ik heb de vierwielers al gezien met een boodschappentas of met twee kratten. Hoewel vooral die laatste best prijzig zijn, zijn ze wel heel makkelijk. Je zet in de winkel je boodschappen in de kratten en thuis kun je zonder al teveel gedoe alles gelijk op z’n plek zetten.   

Onder het motto “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” zie ik dus genoeg mogelijkheden voor ‘ooit’, wanneer ik misschien niet meer zo vief ben om met m’n rugzak op stap te gaan.

Wat doe jij om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken als je boodschappen doet? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten hieronder in de reacties?

Bol.com

Kijk hier welke mooie boodschappentrolley’s met vier wielen er zijn!

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Cora

    Dank je wel voor je reactie Gre!?
    Wat jammer dat je het zelf zo ervaart dat je er weinig steun aan hebt. Ik heb juist van verschillende mensen gehoord die dat wel hebben. Zo zie je maar weer… zoveel mensen… zoveel ervaringen?
    En wat fijn te lezen dat de chauffeur of chauffeusse van het taxibusje zo behulpzaam is! Dat is goud waard hè?!?

    Antwoord
  2. Gre Verlinde

    Ik heb ook zo’n boodschappentas, maar dat je er steun aan hebt is niet waar. Wel met boodschappen erin, maar als de kar leeg is niet. Toch heb ik er veel plezier van , vooral als ik met het taxibusje ga. Al zit hij helemaal vol, de chauffeur of chauffeuse zet hem zonder mopperen in de bus en zet me thuis af.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *