Ontspannen met Diamond painting

door | 24 september 2020 | Doen, Hobby's

Het hebben van een hobby biedt je ontspanning en plezier. Even weg uit je dagelijkse bezigheden. Diamond painting is zo’n hobby. Ontzettend populair bij jong en oud. Het ziet er indrukwekkend uit maar is heel eenvoudig. 

Eigenlijk is het een soort schilderen op nummer maar dan met kleine facet geslepen steentjes die je op een canvas plakt. Het canvas is bedrukt met een afbeelding. Deze afbeelding in onderverdeeld in in vakjes met daarin een symbool. Dit symbool komt overeen met een kleurnummer. Zo kun je op elk nummer het juiste gekleurde steentje plakken.

Je koopt een compleet pakket met een afbeelding die je aanspreekt. Deze pakketten koop je online, bij speelgoedwinkels of bij een hobbyzaak. Je hebt ze van klein naar groot. Dus begin je net, begin dan met een kleine afbeelding en kijk of het wat voor je is.

Het is handig om van te voren je steentjes uit te zoeken en in genummerde zakjes of bakjes te stoppen. Je begint altijd aan één zijkant en werkt zo naar de andere kant toe. Een tip, leg een liniaal onder de rij zodat je altijd recht werkt. Je legt wat steentjes van de kleur waarmee je wilt beginnen in het schudbakje en zorgt dat ze met de platte kant naar beneden liggen. Dan pak je met behulp van de speciale pick-up pen met wax, een steentje op en plakt het op de gewenste positie. Zo ga je stap voor stap de afbeelding vullen.

Je kunt een  eigen foto laten omzetten in een diamond painting afbeelding. Hier wordt dan een compleet pakket van gemaakt. Zelf ben ik bezig met een foto van mijn hondje. Een grote foto met heel veel steentjes. Veel werk maar als je dan langzaam de foto ziet verschijnen dan geeft dit zoveel voldoening. Een bijzondere manier om een herinnering vast te leggen.

Tijdens het plakken van de steentjes wordt je vanzelf stil. Een heerlijke afleiding. Gewoon proberen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *