Een rollende helper

door | 23 november 2020 | Gezondheid, Vief

Advies door
Rogplus

“De beste uitvinding ooit”, zo wordt een rollator wel eens omschreven. Het is een super handig hulpmiddel om langer zelfstandig mobiel te blijven. Maar de keuze is reuze! En soms helpt een rollator je niet alleen bij je mobiliteit.

Zelfstandig blijven willen we allemaal zo lang mogelijk. Dan is het fijn om gebruik te kunnen maken van hulpmiddelen die de zelfstandigheid vergroten. De rollator is zo’n hulpmiddel en hij is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Er zijn inmiddels veel verschillende modellen en soorten om het lopen te vergemakkelijken.

Zo heb je rollators voor binnen, maar natuurlijk ook voor buiten of allebei. Maar er zijn ook speciale rollators, zoals bijvoorbeeld de Parkinson rollator. Een mandje of tasje op de rollator zorgt ervoor dat je ook nog wat boodschappen mee kan nemen. Een andere handigheid is dat je in huis ook je kopje koffie of bordje met je boterham van de keuken mee kan nemen naar de eettafel. De rollator die je hier het beste voor kan gebruiken is de “robuuste rollator” met het harde plankje. Tijdens het buiten lopen kun je er even op uitrusten, maar voor in huis kan het een handige hulp zijn.

 

Foto: Medipoint

Kieswijzer rollators

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste rollator kijk dan vooral even op onderstaande website. Met de kieswijzer kom je vast tot een goed keuze! Op de website van Medipoint zie je de voorbeelden van een robuuste of Parkinson rollator.

Hulpmiddelenwereld

Op onderstaande website vind je algemene informatie over rollators.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al 12,5 jaar werk ik als WMO consulente. Het persoonlijke contact met cliënten en het samen zoeken naar een passende oplossing voor hun vragen, vind ik het leukste om te doen. Thuis zoek ik mijn ontspanning in tennis en leuke dingen doen met mijn gezin.

Reacties

2 Reacties

  1. Gijsbert Jan Los.

    Hallo, allemaal, ik heb er al bijna Eén versleten. Ik kreeg n. l. al vroeg evenwichtsproblemen, en omdat wij geen geraniums hadden, kon ik daar niet achter zitten, en kocht ik een rollator.
    Maar waar ik me soms weleens over verwonder, is dat er weinig of zelden de driewielfiets wordt gepromoot.
    Je ziet wel heel veel rolstoelen, en dat is mooi dat ze er zijn, maar het kost geen lichamelijke inspanning, en dat is nou juist wat ouderen nodig hebben om een beetje fit te blijven.
    Wanneer wordt dit geweldig vervoermiddel eens in het middelpunt geplaatst?

    Antwoord
    • Sonja

      Hallo Gijsbert, dank je wel voor de reactie onder de rollator. We zijn zeer blij met het lezen in deze reactie dat je de driewielfiets graag in het zonnetje zet. Deze hebben we weleens in een artikel geplaatst. Dat was op 10 juni 2021. Dus dat is al wel weer een tijdje geleden. Maar je hebt helemaal gelijk, het is een geweldig vervoersmiddel. Misschien moeten we hem nog eens terug laten komen.
      groetjes van de Fiefredactie

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...