Voedselbank helpt bij laag inkomen.

door | 9 februari 2021 | Geldzaken, Hulp

Het is best lastig en soms onmogelijk om met een bijstandsuitkering, minimumloon of alleen AOW rond te komen.  Je kunt bijvoorbeeld extra kosten door gezondheidsproblemen hebben, die niet door de verzekering betaald worden. Of soms zijn je kosten hoger dan de inkomsten. Dit kan er toe leiden dat je niet rond kan komen. Dit kan wellicht met hulp van de voedselbank worden opgelost.

Voedselbanken – ook in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam – helpen  wekelijks vele inwoners in heel Nederland met gratis voedselpakketten. Tegenwoordig mag je bij veel voedselbanken het pakket ook zelf samenstellen. Voedselbanken helpen mensen om toch goed en gevarieerd te blijven eten. 

Helaas zijn er veel mensen, die zich schamen om naar de voedselbank te gaan terwijl ze hulp van de voedselbank hard nodig hebben. Schaamte is een lastig gevoel maar eigenlijk niet nodig. Geldproblemen kunnen ons allemaal overkomen. Trek je niks aan van geklets van anderen en laat je helpen is het advies! Voorkom dat geldproblemen erger worden, deze kunnen veel stress opleveren en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken.

De vrijwilligers van de voedselbanken helpen heel graag. Mensen, die niet in staat zijn om zelf een voedselpakket op te halen en te sjouwen, kunnen de voedselbank vragen naar de mogelijkheden. Misschien om wekelijks een pakket door iemand anders te laten ophalen of soms te laten bezorgen! 
Bij de voedselbanken kunnen vrijwilligers vaak vertellen waar je andere hulp kan krijgen bij geldproblemen of andere problemen. Praten met andere bezoekers van de voedselbank is niet alleen prettig, het kan ook goede tips opleveren. 

Het kan heel nuttig zijn om mensen, die het nodig hebben,  op een goede manier een zetje te geven om de drempel van de voedselbank over te gaan. Wellicht door een eerste keer samen met iemand naar de voedselbank te gaan. De oplossingen is het samen doen!

 

Voedselbank Maasluis

Meer informatie – ook om contact op te nemen – is te vinden op de website.

Voedselbank Vlaardingen

Meer informatie – ook om contact op te nemen – is te vinden op de website.

Voedselbank Schiedam

Meer informatie is te vinden op de website.

Aanmelden kan via het WOT : https://wotschiedam.nl/

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Ieder mens telt mee" probeer ik als 70-plus vrijwilliger tips te geven om geldzorgen te verminderen. Gezellige dingen doen met echtgenote, kleinkinderen, dochters en schoonzoons zijn echter ook belangrijk voor mij.

Meer artikelen op Fief...

PIZ

PIZ

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *