Zeilen naar Denemarken

door | 13 april 2021 | Fiefjes, Verhalen

Vijfendertig jaar hebben we gezeild. Genoeg mooie herinneringen aan alle tochten. Onze zeiltocht van Schiedam naar Denemarken rond het eiland Funen in vier weken, zal ik nooit vergeten.

Vier weken samen op avontuur naar Denemarken. Mijn zwager en schoonzus varen terug. We waren klaar voor mooi weer en schitterende tochten.

Uit mijn logboek:

Vrijdag 18 juni vertrekken we om 6 uur vanuit Schiedam naar IJmuiden. Begon al goed: windkracht 7 en regen. Daarna Harlingen, Vlieland en Lauwersoog. Lange dagen met veel regen en harde wind.

 

Woensdag 23 juni lagen we in Norderney, Duitsland. De storm was te hard om uit te varen. Een mooie kans om het eiland te verkennen. Norderney  is een kuuroord, het was net of je in een sprookje terecht was gekomen.

Elke dag luisterden we aandachtig naar de weerberichten om aan de hand daarvan een koers uit te zetten naar de volgende plaats. Dat allemaal zonder GPS en telefoon. En dan vroeg opstaan om met de stroming mee te kunnen vertrekken. Met stroming tegen waren we regelmatig een moeizaam voortbewegend stampend en slingerend schip.

Zaterdag 26 juni  besloten we in de nacht te vertrekken, ondanks de stormwaarschuwing. We zeilden met alleen een steunzeiltje. Het is een gevaarlijke vaargeul en dan ook nog met een storm, super spannend. Om half 8 ‘s avonds lagen we eindelijk in de sluis van het Noord-Oostzeekanaal.

 

En dan op maandag 28 juni word ik wakker en zie de zon na 10 dagen! Wat is dat genieten, eindelijk in korte broek.

 

Op donderdag 1 juli kwamen we aan in Denemarken en regende het weer! We hebben daar een week om het eiland Funen gezeild. Op 8 juli werden we afgelost in Maasholm. Nu mochten zij verder zeilen en ik eindelijk terug naar huis. Want daar scheen al weken de zon!

Een koude, natte, te spannende zeiltocht om nooit meer over te doen!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Leuke ervaring om op terug te kijken José. Mooie herinnering!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *