Uit de brand!

door | 23 juni 2021 | Gezondheid, Vief

De zon schijnt weer volop. Heerlijk; we kunnen weer buiten vertoeven. Maar als je niet oppast kan diezelfde zon ook schade aan je huid aanbrengen. Je hoort het steeds meer; goed smeren met zonnebrandcrème is een must.

Toen ik klein was werd daar weinig aandacht aan gegeven. Ik kan mij niet herinneren dat ik door mijn moeder met zonnebrandcrème werd ingesmeerd. In die tijd werd ook met zonnebloemolie gesmeerd. ‘Lekker bakken’ werd er dan gezegd.  Ook ik heb uren op het strand vertoefd.

Over zonnen en bruin worden is men in de loop van de jaren wel anders gaan denken en wordt er veel informatie over ‘het zonnen’ gegeven. Want huidkanker is in 10 jaar meer dan verdubbeld, in 2019 waren dat 70.000 mensen (bron KFK). Maar wat is goed smeren?

Bruin worden is voor mij nu niet meer zo van belang.  Liever zit ik nu in de schaduw. Dat zal wel met het ouder worden te maken hebben cool

Zelf gebruik ik al jaren gezichtsdagcrème met factor 15.  Nu ik iedere dag wandel, smeer ik factor 50.  Op onze Noorweegse Cruise kreeg ik een vuurrood gezicht en de plaatselijke apotheek aldaar raadde mij deze zonnebrandcrème aan. Het is een zonnebrandcrème van Eucerin anti-age 50+ met een CC medium sun creme met kleurtje. Op die manier behoef ik mij verder niet op te maken, wel zo makkelijk.

Zonnetips:

  • kies een hoge factor, tenminste 30
  • smeer om de 2 uur, ook als het waterresistent is
  • smeer niet te dun, want als je dun smeert wordt de factor lager
  • vergeet geen plekjes, zoals je oren
  • zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur

Ze zeggen: ‘geniet met mate’ en dat geldt dus ook voor de zon.

Veel buitenplezier toegewenst.

KWF

Wat weet jij al over zonnebrand?

Max meldpunt

Welke zonnebrandcreme is veilig en goed voor je huid?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *