De Bolder wandeling

door | 18 augustus 2021 | Doen, Fietsen en wandelen

Het fraaie van Maassluis is dat zij kunst en cultuur heeft  samengebracht met de Bolder wandelroute. De schippers kunnen in Maassluis hun schip ‘kunstzinnig’ in de haven aanmeren. Dat is echt uniek.

Iedere rasechte Maassluiser weet natuurlijk wat een Bolder is. Toch?

Vroeger zou ik het niet geweten hebben, dan moet je wel wat maritiem zijn aangelegd.  Dat leer je vanzelf als je in Maassluis woont. Maassluis heeft een rijke geschiedenis en zij ontstond al rond 1260!

Met deze Bolder wandelroute, langs de binnen-en buitenhaven, ontdek je haar fraaie haven en de beroemde schepen als de Furie en de Hudson. Prachtige panden als het Oude Stadhuis waar nu het Nationaal Sleepvaart Museum is gevestigd of de Koepaard Brug en de Groote Kerk op het Schanseiland.

In 2015 zijn dertig Bolders door verschillende Maassluise Kunstenaars en enkele basisschoolleerlingen beschilderd in het kader van het thema maritiem. Het bleek zo’n succes dat in 2020 opnieuw een aantal Bolders zijn beschilderd tot ware kunstwerkjes. Iedere Bolder heeft zo zijn eigen verhaal. Er is recent een folder uitgebracht met alle Bolders afgebeeld en genummerd op de route. Deze is te verkrijgen bij Ervaar Maassluis, Nieuwstraat 2 (naast het Marktplein) of bij de Bibliotheek.

Je  kunt willekeurig starten want er is geen begin- of eindpunt. Je kan starten bij het Douanehuisje (tegenover Hotel Maassluis) met majestueus uitzicht op de Waterweg en eindigend op de Markt met een ijsje ( Maassluis is daar 2 ijssalons rijk) of pik een gezellig terrasje.  Kan ook andersom natuurlijk laughing

Je kunt je fraaiste/gekste/creatiefste Bolder-foto opsturen naar Fief, dan plaatsen wij deze op het prikbord als leuk aandenken.

Veel Bolder plezier!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...