Wereld Tapasdag 2022

door | 17 juni 2022 | Fiefjes, Recepten

Het is weer Wereld Tapas Dag, die laten we ook dit jaar niet aan ons voorbij gaan. Heerlijk een hapje met een goed glas wijn. Dat slaan wij niet af!

Als Tanja aan Tapas denkt, dan denkt ze aan mini zalmcroissantjes. Ze heeft ze jaren geleden voor het eerst gemaakt en die vielen toen zo in de smaak, dat ze altijd wel weer ergens terug op tafel komen. Wat heb je nodig: croissantdeeg, gerookte zalm en kruidenkaas

Bereiding: Verwarm de oven voor op de temperatuur die het croissantdeeg aangeeft.
Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakken los. Snij elke driehoek nu nog een keer doormidden. Je heb nu dus twee kleine driehoekjes. Besmeer ze met kruidenkaas en beleg ze met een plakje zalm. Vervolgens rol je de kleine driehoekjes op tot mini croissantjes. Leg al je minicroissantjes op een bakplaat en besmeer ze met een kwastje met wat geklutst ei. Bak de mini croissantjes af in de oven. Hou ze wel goed in gaten want ze kunnen net wat harder gaan dan de grote croissants!

Als Sonja aan Tapas denkt dan denkt ze aan Batatas Bravas van zoete aardappel

Wat heb je nodig: 4 grote zoete aardappelen, een mespunt cayennepeper, 2 teentjes knoflook, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder en olijfolie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 190º hetelucht of 210º elektrisch. Was de aardappelen goed, schillen is niet nodig, snij de aardappelen in partjes. Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de aardappelen in een kom, voeg het paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe. Meng het geheel goed, besprenkel daarna met wat olie en meng nogmaals. Leg op een bakplaat bakpapier en verdeel de aardappelen hierop. Bak nu de patatas bravas gedurende 30 minuten gaar in het midden van de oven, serveer ze daarna met bijvoorbeeld Aioli.

En tenslotte: als Sandra aan Tapas denkt, dan hoort daar een heerlijke Sangria bij. Je kunt deze heerlijke drank helemaal zelf maken aan de hand van een recept op internet. Maar in de meeste supermarkten kun je ook kant-en-klare flessen kopen. Voeg er wat vers fruit en ijsblokjes aan toe en geniet.

Buen apetito!

 

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Tapas is altijd lekker. Wij zijn net terug uit Spanje en daar beheersen zij dat als geen ander. En Patatas Bravas is heerlijk zeker ook met Brava picante saus, hier waarschijnlijk niet te koop. Samen met sangria een prima combinatie. Zelf ben ik niet zo van de mini zalmcroissantjes, maar mijn vrouw vindt ze heerlijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *