Gezondheid!

door | 21 september 2022 | Gezondheid, Vief

Mijn opoe zei altijd: Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar heb ik jaren naar geleefd.

Als je je lichamelijk niet zo lekker voelt, is het belangrijk om je geest toch goed aan de gang te houden. Wanneer je dan in de put gaat zitten schiet dat niet op. Andersom geldt hetzelfde. Het kan ook wel eens een beetje moeilijk in je hoofd gaan. Dan moet je wel proberen lichamelijk aan de gang te blijven. Op het moment dat je in een stoel gaat zitten, kan je lang wachten. Daar wordt je echt niet beter van.

Tegenwoordig is er een veel bredere kijk op gezondheid. Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk en geestelijk en sociaal welbevinden. Dat betekent dat er vanuit de overheid veel meer organisaties betrokken zijn bij gezondheid. Zo is er aandacht voor bewegen, voeding, stoppen met roken maar ook je geestelijk welbevinden.

Zelf heb ik daar ook nog wel ideeën over. Je kunt wel ernstig gehandicapt zijn, maar dat betekent niet dat je wat aan je verstand mankeert wink

Kijk maar eens naar Stephen Hawking. Op jonge leeftijd was hij al met universitaire studies bezig. Omdat hij een beetje onhandig werd, heeft hij dat laten onderzoeken. Toen hij  twintig jaar was werd bij hem ALS geconstateerd. Dat is een verschrikkelijke ziekte, die je niemand gunt. Het heeft hem niet weerhouden om van alles te doen en te studeren. Het is gewoon te veel om hier allemaal op te noemen! Natuurlijk hoeft niet iedereen een Stephen Hawking te worden.

Uit alles wat ik gelezen heb over dit onderwerp heb ik wel een conclusie getrokken. Als je positief in het leven staat, zelfs als je ziek bent, wordt het leven toch echt minder zwaar en verbetert de kwaliteit.

 

New scientist

Een korte geschiedenis van Stephen Hawking: de legende en zijn paradox

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *