Erop uit , hoe dan?

door | 24 maart 2023 | Geldzaken, Verzekeringen

Afgelopen februari zijn wij (mijn vrouw en ik) een weekje in het Hof van Twente geweest, om precies te zijn in Markelo. Fietsen mee op het rek en genieten van de prachtige omgeving. Heerlijk hotel, lekker eten.

Met de auto een weekje weg op je 75ste… Daar denken sommige verzekeringsmaatschappijen anders over;

Eind dit jaar moet ik de keuring gaan regelen voor mijn rijbewijs. Want in mei 2024  word ik 75 jaar. Ik verwacht geen probleem bij de keuring. Ik rijd nog dagelijks auto. Ieder jaar rijden wij nog naar Spanje en weer terug natuurlijk, dat is wel zo handig.

Maar in het programma Radar van afgelopen 20 maart bleek dat verschillende verzekeringsmaatschappijen de verzekering opzeggen bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Bij de één is dat 70 jaar, de ander 75 jaar. Er zijn klanten die gewoon een brief hebben ontvangen, wij stoppen met uw autoverzekering. Daar sta je dan.

 EropUit? Hoe dan???

Als je een auto hebt ben je verplicht om een verzekering af te sluiten. Ben je gepensioneerd, heb je jezelf voorgenomen lekker weekendjes weg te gaan. E-bikes op het fietsenrek en fietsen in de natuur! Nou, mooi niet bij sommige maatschappijen.

Gelukkig zijn er veel maatschappijen die geen leeftijdsgrens kennen. Alleen als je daarbij als nieuwe klant een verzekering wil afsluiten, kunnen ook zij moeilijk gaan doen.

Beste lezers,  ben je op leeftijd, kijk of je huidige maatschappij geen problemen heeft met de leeftijd. Zo ja, stap bijtijds over naar een andere. Want we willen er allemaal toch op  uit, ook na je 70ste!!!

Dus als ik in 2024 kom lopen van Schiedam naar Maassluis om de redactievergadering bij te wonen weten jullie wat de reden is. Gaat mij niet gebeuren hoor, want mijn verzekeraar doet niet aan leeftijdsdiscriminatie.

En zo hoort het ook!!

Radar

Deze autoverzekeraars discrimineren.

Independer

Is het lastig voor ouderen om een autoverzekering af te sluiten?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *