Dankjewel Lente!

door | 20 april 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

In beweging komen kan fysiek en ook mentaal. Letterlijk betekent bewegen ‘veranderen van plaats, stand of houding’. Nu de lente is aangekomen en we al van een paar fijne zonnige dagen hebben mogen proeven zie je de natuur in beweging.

Bomen lopen uit, mooie bloesem dwarrelt als sneeuw door de straat en er is steeds meer groen en kleur te ontdekken in de natuur om ons heen.

In de tuinen zie ik mensen bezig, het tuincentrum was drukbezocht op die mooie zaterdag, waarop men duidelijk in beweging kwam door het weer. Het motiveert om eropuit te gaan. De temperatuur stijgt en dat maakt dat het buitenleven meer lonkt, en ik ben er zo aan toe! En anderen ook, merk ik uit mijn gesprekken op het schoolplein of bij de bakker.

We willen zon en warmere temperaturen! En laat het nu net het seizoen zijn waarin we dat gaan krijgen. De lente is voor mij misschien wel het fijnste seizoen; hoopvol. Zelfs uit die struiken waar geen leven meer in lijkt te zitten, verschijnen weer groene blaadjes, narcissen staan fier in de berm en lijken de lente en de zon aan te roepen. Van binnen naar buiten. Het seizoen van nieuw leven. Vogelnestjes en kleine lammetjes in de wei; het ervaren en zien van de lente brengt gratis en voor niets een glimlach op mijn gezicht.

Dus dankjewel lente!

Wandelen maakt dat we in beweging zijn, onze houding en plaats veranderen. Het is bewezen dat het zijn in de natuur zo goed is voor ons als mens.

Dus ook in activiteiten van Minters mantelzorg nemen we dit mee. Wandelgroepen om de combinatie te maken tussen buiten zijn, ervaringen te delen en wat en waar deze beweging ons brengt. En de lente is hier nu juist het perfecte seizoen voor!

Ik ben heel benieuwd; wat brengt de lente jou?

Minters

Benieuwd naar de wandelgroepen of andere activiteiten van Minters Mantelzorg? Kijk eens op onze website.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, buiten zijn, yoga, muziek, familie, vrienden en drink graag een goeie kop koffie😊

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *