Mijn Big 5

door | 2 mei 2023 | Eropuit, Vakantie

Vorig  jaar rond deze tijd besloten Leo en ik om onze lang gekoesterde droomreis te gaan maken. Waar ging die reis heen? Naar Zuid Afrika. En waar denk je aan als je Zuid Afrika zegt… aan de Big Five.

Het was een hele uitzoekklus om de juiste reis te vinden. Vele reisorganisaties bieden rondreizen aan. We wilden in ieder geval met een groepsreis, want alleen vonden we het niet echt pretiig. Zo kwamen we bij de ANWB terecht. Een mooi 23 daagse groepsreis door Zuid Afrika.

We vertrokken op 15 november naar Johannesburg. Een stad met veel kanten. Rijk aan geschiedenis, maar ook veel armoede.

Algauw lieten we de stad achter ons en trokken we naar de fel begeerde natuur. De eerste safari leverden ons de mooie beelden op van Koedoe’s, struisvogels en springbokken op. Daarna op naar HET Krugerpark. Onderweg stopten we bij twee rivieren die in elkaar uitkwamen, de Blijd en Treur. De Zuid Afrikaanse taal is ook wel heel grappig soms ? We troffen ook een hele mooie waterval.

In het Krugerpark werden we overweldigd door het zien van buffels, impala’s, giraffen, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, leeuwen en neushoorns. Elke safari die we maakten was indrukwekkend. Om de dieren zo in het wild te zien is prachtig. Wat ik met diep ontzag heb mogen zien is dat twee leeuwen aan hun prooi aan het knauwen waren. Het geluid van het het krakende bot, iieeeuw.

Ook de verschillende volksstammen bezoeken hebben een grote indruk achtergelaten. En vooral in welke natuurlijke omgeving zij zich in leven houden.

Je begrijpt vast dat ik nog veel en veel meer erover kan schrijven, 300 woorden is best weinig, haha!

Ik wens iedereen die zo’n reis zou willen maken, dat je de stap kunt nemen om het te doen.

Zo heeft de natuur vele kanten, allemaal mooi, vind ik. En zo lang het mogelijk is hoop ik er nog veel van te kunnen genieten. Zowel ver weg als dichtbij.

ANWB reizen

De reis die wij gemaakt hebben is de 22-daagse groepsrondreis Grand Tour Zuid-Afrika

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *