Help! Ik heb geen hobby!

door | 9 augustus 2023 | Doen, Hobby's

Een hobby (liefhebberij) is in het algemeen een ontspannende activiteit die men met enige regelmaat in de vrije tijd uitoefent. Een gevoel van persoonlijke voldoening is daarbij een belangrijke motivatie. Hobbyen doe je voor het plezier, niet als betaald werk.

Een hobbyist is meestal op enthousiaste wijze met de hobby bezig. Veel hobby’s kunnen thuis gedaan worden, soms wordt daar dan ook een speciale hobbykamer voor ingericht. Zo heb ik een kamer waar ik mijn eigen gemaakte films monteer. Een uur eigengemaakte film kost me al gauw 5 uur monteren. Monteren is de kunst van het weglaten, dus veel knippen.

Maar er zijn ook mensen die een hobby maken van het niet hebben van een hobby. Die zijn enthousiast bezig met niets doen. En wat is niets doen? Er wordt beweerd dat als je een hobby hebt, je gelukkiger bent en ook nog eens langer leeft. Dus als je geen hobby hebt ben je wat korter op deze aardkloot.

Boute uitspraken.

Maar wat nou als je volstrekt gelukkig bent met jouw hobby die je niet hebt. Er zijn mensen die iedere dag beginnen met het lezen van de krant, na 3 uur de krant uithebben. En dan vervolgens de hele dag met koptelefoon op achter de computer zitten.

Of als een zwager van me die de hele dag televisie zit te kijken. Lastig voor mijn zus, die graag gaat fietsen en wandelen. Is hij ongelukkig? Heb ik niet gemerkt. Leeft hij korter, geen idee?! Televisie kijken is ook een hobby, het oogt wellicht als niets doen. De krant helemaal uitpluizen is ook een hobby.

Ieder moet doen waar hij of zij zich plezierig bij voelt!

En dat is voor iedereen verschillend.

Hobbytester

Welke hobby past bij je? Neem een kijkje of er een passende hobby voor je bij zit.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Jan

    Goedemorgen, ik wil jullie er even op attent maken dat het laden van een pagina soms bijna 20 seconden duurt. Dat ‘bladert’ niet fijn …

    Antwoord
    • Sonja

      Hoi Jan,
      Dat vinden wij ook zeker niet fijn… we zijn bezig met een oplossing, die neemt alleen wat tijd in beslag. We willen geen risico nemen om alle artikelen te verliezen. Dus we zijn wel voorzichtig ermee. Maar wordt aan gewerkt.

      groetjes,
      Tanja en Sonja

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *