Het Goed, goed!

door | 14 juni 2023 | Thuis, Wonen

Kringloopwinkel “het Goed” is al jaren een begrip in Schiedam. Sinds mei dit jaar is “het Goed” verhuisd naar  een veel groter pand.

Bij duurzaamheid wordt tegenwoordig vaak gesproken over de 4 R’s, refuse, reduce, reuse en recycle, in het Nederlands: Gebruik het niet, gebruik minder, hergebruik het, win de grondstoffen terug.

Het Goed valt in de derde R, en heeft als missie om werk te maken door hergebruik. En zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hun motto is: “Maak tweedehands je eerste keus

Naast dat kringloopwinkels goed zijn voor het milieu, is het ook gewoon leuk om het Goed te bezoeken op de nieuwe locatie. Naast kleding, meubels, apparatuur en kinderspeelgoed zijn er ook plekken in het nieuwe pand waar het net is, alsof je een Franse brocante markt bezoekt. Snuffelen tussen kopjes, glazen, giraffebeeldjes of (in mijn geval) bierglazen.

En na de zomer wil het Goed, in samenwerking met Irado, nog een stap verder gaan en een repairplein openen. Jan-Willem de Boer van “Schiedam JW TV” deed verslag van de opening en de plannen van het Goed in onderstaand filmpje.

Dus heb je nog spullen die een tweede leven verdienen, breng ze naar het Goed. En ga zelf eens langs op de nieuwe locatie

Het Goed Schiedam

Werk maken door hergebruik

Het Goed Vlaardingen

Werk maken door hergebruik

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Gre Verlinde

  Waar is dat ?

  Antwoord
  • Sonja

   Hoi Gre,
   Het Goed is in Schiedam aan de Fokkerstraat 510 en in Vlaardingen aan de Heliniumweg 8.
   groetjes,
   de Fief redactie

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *