Happy met een hobby

door | 31 juli 2023 | Fiefjes, Groetjes van Fief

Deze maand duiken we in de hobby’s. De vaste Fief lezer denkt, die hobby’s heb ik toch vaker gezien? Klopt helemaal. Vorig jaar hebben zijn er op Fief ook een aantal voorbeelden gedeeld. Maar een hobby brengt je zoveel moois, daar komen we graag vaker op terug.

Op de radio hoorden we over een pianiste van 108 jaar, die elke dag opstaat voor haar piano, haar vriend! Een collega vertelde over het optreden van Tom Jones, van 83 jaar die nog staat te swingen op het podium, voorbeelden van mensen met een passie. Inspiratie voor vele!

Nu hoeven we natuurlijk niet allemaal een Tom Jones te zijn, wij gaan ook zeker niet zingen maar ook wij kunnen van een hobby onze passie maken. Met een leuke hobby wordt je echt gelukkiger ouder.

Tijdens de redactievergadering kwamen er al snel heel wat hobby’s naar voren. Van alledaags tot heel bijzonder…waar mensen al hun energie in stoppen, hun dagen mee vullen en zichzelf in kunnen verliezen.  Maar er zijn ook redactieleden die voorbeelden noemen van mensen die juist geen hobby hebben en hier heel blij mee zijn. Gewoon lekker niks doen.

Het belangrijkst is natuurlijk “doe waar jij blij van wordt!”

Zo wordt Cora bijvoorbeeld blij van een “Van Haasterenpuzzel” en legt je er graag alles over uit.  Andrea probeert een nieuwe hobby uit, spannend!  En Jan denkt dat het zonder ook wel kan. Lekker niks doen! Nou ja, behalve schrijven dan natuurlijk! Heeft hij toch een hobby..wink

Weet je niet welke hobby bij je past, dan is het artikel van Ruud wat voor je. Probeer het eens. Ook Minters, La Solvo en de Zonnebloem delen tips. Zo kan Ymke van Minters genieten van tuinieren en wordt Claudia van La Solvo blij van een hobby met een gezond tintje. 

Heb je zelf een bijzondere hobby? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Wij wensen iedereen veel plezier op Fief. Zie Fief als een dienblad vol kleurrijke leuke, goede tips, mooie verhalen en ervaringen. Kies zelf uit wat jij nodig hebt om op eigenwijze ouder te worden.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. René Eysink Smeets

    Graag contact met Fief over De Week over Dementie, 17 t/m. 24 sept. 2023,
    die wij organiseren samen met Alzheimer vereniging, regio Waterweg Noord.
    Meer info is digitaal beschikbaar en kan ik mailen, maar naar wie?
    In dat contact kunnen we onderzoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

    Antwoord
    • Sonja

      Beste René,
      Mooi initiatief, waar we graag aandacht aan willen besteden op Fief. We nemen contact met je op. Misschien goed om te melden dat je altijd via info@fief.nl of via de Whats-app functie op de startpagina contact met ons op kunt nemen.
      groetjes,
      Tanja en Sonja

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *