Honderd + met passie

door | 14 augustus 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Soms valt alles samen, toeval? Na het voorbereiden van de redactievergadering met het thema Hobby hoorde ik in de auto bij Radio 2 een stukje over Colleta Maze. Dat is pas een voorbeeld van iemand leeft voor haar piano.

Enkele dagen later sprak ik een collega die had genoten van Tom Jones op het North Sea Jazz festival. Van tevoren wist ze niet zo goed wat ze ervan moest verwachten, die man is toch al op hoge leeftijd… Maar ze vond het geweldig, hij gaf een fantastisch optreden weg waarbij ze de leeftijd al snel vergat.

En Collete Maze? Ken je deze bijzondere pianiste al? Het rolmodel van iemand die leuk ouder wordt. Ze leeft elke dag voluit! Haar piano is haar beste vriend waarvoor ze graag ’s ochtends op staat. Contact met familie en vrienden zijn belangrijk voor haar en ze geniet nog altijd van de natuur. Ze leeft met regelmaat en blijft bewegen. Zo is ze inmiddels al 109 jaar en speelt ze nog altijd professioneel piano. 

Hier wordt ik nou blij van, verhalen van bijzondere gewone mensen die op eigen wijze ouder worden.

En dit is nu precies waarom wij op Fief zoveel aandacht besteden aan “iets doen waar je blij van wordt”. Al zijn er natuurlijk ook mensen die denken, daar heb je ze weer wink

Natuurlijk hebben we onze verplichtingen en is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar door jezelf even te kunnen “verliezen” in een activiteit waar jij van geniet, laad je je batterij weer op, voel je je gezonder en kun je er weer tegen!

Dus ga in het zonnetje zitten met een boek, kook een lekker recept, ga aan de wandel, mediteer of brei een trui. Pak dat moment voor jezelf en geniet.

Tom Jones op het North Sea Jazz festival

Luister hier naar het optreden van Tom Jones.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Gre Verlinde

    Dan moet je wel nog een goed gehoor hebben om van muziek te genieten. Was dol op dansen en muziek. Nu met een oor doof en in de andere een hoortoestel hoor ik niet meer zuiver. Jammer, maar ik ben 92 en er zijn ergere dingen

    Antwoord
  2. Jan Boumans

    Ongelofelijk, op die leeftijd, fantastisch!
    Je hebt helemaal gelijk, zolang het kan blijf dingen doen!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *