Home alone

door | 19 december 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

December betekent voor velen gezelligheid en samenzijn. Samen zijn met Kerst, op Oudejaarsavond en samen het nieuwe jaar inluiden.

Eén van de eerste tranentrekkende hits van Andre Hazes startte met de legendarische zin: ”Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren…”

Op sociale media wordt aan alleen-gaanden het ene feest na het andere aangeboden en de datingsites staan roodgloeiend van alle aandacht. Als we maar niet alleen hoeven te zijn met de feestdagen.

Het valt zeker niet altijd mee om alleen te zijn. Vooral mensen die een geliefde moeten missen, voelen dat in die periode nog eens extra. Ook al word je uitgenodigd voor een diner en wil men graag dat je bij hen aanschuift, dan nóg is het soms moeilijk. Het kan zelfs zijn dat je je in gezelschap extra alleen voelt, ondanks alle goede bedoelingen en zorg.

Als je er niet voor hebt gekozen alleen te zijn met de feestdagen zou je toch goede dagen kunnen hebben. Je kunt en mag alleen zijn met je eigen gedachten en er moet helemaal niets. Je kunt je samen voelen door te mijmeren over gebeurtenissen in je leven en mooie herinneringen ophalen. Misschien zet je daarbij muziek op die je nog dichterbij belangrijke momenten in je leven brengt.

Eten of drinken wat en wanneer jij dat wilt. Jezelf mooi aankleden en optutten of gewoon in je joggingpak blijven zitten. Nestel je met een drankje op de bank met een spannend boek of voor de TV.

Rond de feestdagen zijn er vaak mooie films te zien. Maak een lange wandeling mét of zonder hond. Daarna is het weer lekker thuiskomen, Ga voor een uitgebreide douche- of badbeurt en verwen je lijf met een geurige bodylotion.

Dus maak een afspraak met jezelf en kom echt tot jezelf.

Happinez

Alleen met de feestdagen? Zo maak je het fijn voor jezelf.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *