Zing!

door | 21 augustus 2023 | Doen, Hobby's

Volgens Japanse onderzoekers van de Tsurumi Universiteit heeft zingen een positieve werking op de mens. Zelfs mensen die eigenlijk uit zichzelf nooit wilden zingen, ondervonden bij dit onderzoek al na vier minuten zingen een betere stemming, een betere mondgezondheid en minder stress.

Gewapend met deze kennis én met in mijn achterhoofd de stelling dat elk koor een chronisch tekort aan mannen heeft, ging ik op zoek naar een zingende senior. Via via kwam ik in contact met Wim van Wijck uit Schiedam, een kwieke man die de 8 kruisjes inmiddels heeft gepasseerd.

Wim vertelde me dat hij al vanaf zijn prille jeugd gefascineerd is door zingen en muziek. Zijn moeder had eens als koorlid een generale repetitie van de Mattheus Passion en de kleine Wim mocht daar als toehoorder bij zijn. Vanaf dat moment was zijn liefde voor klassieke muziek geboren.

Een  tweede hoogtepunt van zijn intense beleving van klassieke muziek vond veel later plaats nl. bij een bezoek aan de bioscoop bij de verfilming van de Rigoletto, een opera van Verdi. Het lied  “La donna è mobile ” is hem altijd bijgebleven, aldus Wim.

Jarenlang was Wim een soort badkamer-tenor zoals hij zelf zegt. Pas na zijn pensionering is hij serieus werk gaan maken van zijn grote voorliefde voor muziek. Eerst werd Wim lid van een Shantykoor en in de loop der (vele) jaren mochten verschillende koren zich gelukkig prijzen met zijn lidmaatschap en vooral zijn prachtige stem.

Wim besloot dat het tijd werd voor wat serieuzer werk en nam zanglessen. De passie werd zo groot dat hij zelfs met andere zangleerlingen meedeed aan mooie uitvoeringen, gekleed in passende kostuums.

Wim kan het iedereen die mooi wil leren zingen aanraden, doe het en word een blijer mens !

La donna è mobile

Luister hier het favoriete nummer van Wim uitgevoerd door The Three Tenors in concert.

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

  1. Elly Lemson

    Heerlijk zingen. In de carona tijd heb ik kennisgemaakt met Zingen Als VanZelf (met Bert van de Wetering) via internet. En sindsdien ben ik daar regelmatig mee bezig, eerst was alles gratis op de zaterdagochtend. Nu heb ik verschillende programma’s gekocht en ik geniet er erg van. Heel gevarieerd aanbod van liederen in het Nederlands, Zweeds, Frans, Duits, Italiaans zowel klassiek als populair. Er zijn maar weinig liedjes waar ik echt niets mee heb en niet meedoe. Het fijne is dat, ik kan nog steeds niet zingen, maar heb er wel steeds meer plezier en lef in. Gewoon thuis! Val er niemand mee lastig, hooguit de buren en die weten dat het een positief effect heeft op mijn longziekte.

    Antwoord
  2. Rob Braggaar

    Leuk artikel!

    En mooi nummer wat gelijk doet denken aan het mooie Italië

    Antwoord
  3. Wilma van Meurs

    Leuk geschreven weer !!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *