Dag van de mantelzorg

door | 10 november 2023 | (Mantel-)zorg, Vief

Vandaag is het een speciale dag voor iedereen die in zijn of haar omgeving voor iemand anders zorgt. Ben jij een mantelzorger?

Veel mensen zeggen nee maar bij doorvragen blijkt dat ze toch vaak voor iemand zorgen. Alleen zien ze dit niet als mantelzorg. We kennen allemaal wel iemand die zorgt voor andere. Zo ook wij.

Op het werk kregen mantelzorgers een lunch aangeboden om hen in het zonnetje te zetten. Wij ontvingen een uitnodiging en dachten direct, “zijn wij wel mantelzorger?”

Sonja zorgt voor haar vader, hij heeft net weer een opname in het ziekenhuis gehad. Ook haar schoonmoeder van 87 jaar heeft wel wat hulp nodig. Wekelijks eet ze gezellig mee. En is er wat met de familie dan is ze er.

Tanja is mentor van haar nichtje. Naast de regelzaken komt zij regelmatig een dag bij haar voor een gezellige dag. Ook staat zij klaar voor haar ouders en zorgt voor een goede vriendin.

Want dat doen wij gewoon…

Het lijkt zo logisch maar zorg jij regelmatig voor iemand, dan ben je écht een mantelzorger. En hoe normaal jij dit “zorgen voor” ook vindt, het kan je soms ook teveel worden. Daarom is een dag van de mantelzorg juist zo belangrijk.

Minters mantelzorg organiseert vandaag van 11.00 tot 15.00 uur een informatie markt in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen.

 

Hier vind je alle informatie die je nodig kan hebben om er te zijn voor diegene die je verzorgt maar ook goed voor jezelf te zorgen. Wij zijn er ook namens Fief en Rogplus. Op Fief vindt je tips en wanneer je extra hulp nodig hebt kan Rogplus ondersteuning bieden.

Ben je zelf benieuwd welke hulp jij biedt en waar je misschien ondersteuning bij kan gebruiken? Doe dan de mantelzorgtest. Geschikt voor jong en oud. Er is één specifiek voor Vlaardingen. Maar je kunt altijd de landelijke mantelzorgtest doen.

Zien we je ook bij de informatie markt Mantelzorg? We ontmoeten je graag!

 

Foto van rawpixel.com op Freepik

Mantelzorgtest Vlaardingen

Doe de test en je ziet meteen het aanbod van Vlaardingen

Mantelzorgtest

Doe een test en krijg direct advies. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Wij wensen iedereen veel plezier op Fief. Zie Fief als een dienblad vol kleurrijke leuke, goede tips, mooie verhalen en ervaringen. Kies zelf uit wat jij nodig hebt om op eigenwijze ouder te worden.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *