Living Looonger

door | 26 januari 2024 | Eropuit, Uitgaan

De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. In 1850 was de gemiddelde levensverwachting 40 jaar, ondertussen is die 80 jaar.

In het 20.00 uur journaal van donderdag 18 januari gaven ze aan dat in de studio van Nemo in Amsterdam een tentoonstelling is gestart, Living Looonger.

Hoe wil je oud worden? Als eerste denk je: gewoon de natuur zijn gang laten gaan. De tweede is zo gezond mogelijk leven om zo ouder te worden. En als derde gebruik je de wetenschap en techniek om ouderdom te vertragen of zelfs te verjongen.

Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Wat kunnen we zelf doen om zo gezond mogelijk en blij oud te worden? Of moeten we juist de dood omarmen door betekenis te geven aan ons leven. In plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven?

Bij deze tentoonstelling zie je meer terug van het hoe en waarom. Op sommige plekken serieus, maar ook spelenderwijs en leuk.

In Living Looonger kunnen bezoekers veel doen. Ze kunnen hun biologische en kalender leeftijd onderzoeken, ervaren welke lichaamsdelen (op termijn) vervangen kunnen worden, lichamelijke testjes uitvoeren. Vooral ook bewegen.

Een test is bijvoorbeeld op de grond zitten en zonder steun omhoog komen. Dit vereist spierkracht en dat wordt gemeten. Of een testje om de hersenen fit te laten blijven door ze te prikkelen.

Zo lees je dat dit een tentoonstelling is, waarbij je veel meer kunt zien en voelen. Het is een beetje buiten de regio, maar een leuk doel om Amsterdam te bezoeken.

 

foto van DigiDaan

De Studio van Nemo

Bezoek de tentoonstelling Living Looonger, een tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *