16000 stappen door Den Haag

door | 17 november 2023 | Eropuit, Uitgaan

Het is een feit dat bewegen goed is voor de mens, jong en oud. Van 8 tot 88. Een oppepper voor lichaam en geest en “rust roest”

Het hoeft niet heel intensief te zijn. Een rondje met de hond , de trap nemen en op de fiets boodschappen halen is al goed. Ik kijk graag naar sport maar zelf doen? Nee dank je. Ja, lekker banen zwemmen meer niet. Wel loop ik 4x per dag buiten met onze hond Bruno.

Maar deze zomer gebeurde er zoiets leuks. Voor de 60e verjaardag van mijn man kregen we van vrienden een stadswandeling door centrum Den Haag. Onze vrienden zijn beide ras Hagenezen en waren onze gidsen die middag. Prachtig wandelweer met de nodige tussenstops voor de innerlijke mens.

We zagen dingen die ik alleen van televisie ken! Paleis Noordeinde met tuin, de route van prinsjesdag, de boom van Wilhelmina, het kleinste patatzaakje van Nederland, Hotel Des Indes en veel meer. Doodop aan ’t einde van de middag, ploften we neer op een terrasje.

“Weet je dat we 16.000 stappen hebben gezet?” zegt mijn vrieindin. Dat was me nog nooit gebeurd!

Dit verjaardagscadeau was dus een win-win situatie: flink in de benen geweest en dierbare herinneringen.

 

Foto van Flickr door Roel Wijnants

Haagse wandelroutes

Kijk hier voor leuke Haagse wandelroutes.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Petty oosthof

    Die wandeling zou ik ook wel graag willen maken Petra! Hoe heten die vrienden?????? 🙂

    Antwoord
  2. Paulina

    Prachtig verhaal en het klopt bewegen is belangrijk.Zelf probeer ik nog steeds stappen te zetten, dat is belangrijk voor mijn spierziekten, ook al is het niet zoveel als deze mevrouw.Maar ik doe mijn best.????

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *