Samenzijn

door | 30 november 2023 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Hoor de wind waait door de bomen….kaarsjes aan terwijl de regen zachtjes tegen het zolderraam tikt..

De maand december komt eraan.. Het regent deze maand voor mijn gevoel meer dan ooit en de dagen worden steeds korter en donkerder.. In deze tijd van pepernoten, gevuld speculaas en de kerstlichtjes die langzaam opdoemen bij de mensen binnen en buiten, voel ik de behoefte aan warmte. Warmte door en met mijn dierbaren om mij heen en ook letterlijke warmte in huis. Kaarslicht in huis brengt sfeer en warmte.

De brandende kaars voor het raam was vroeger een teken dat men op die plek welkom was om even uit te rusten en wat te eten of drinken. Een plaats waar je even op adem kon komen, binnen in warmte. Niet voor iedereen is zo’n plek waar je tot rust kan komen vanzelfsprekend.

Ook al heb je letterlijk wel de plek, zoals een fijn huis, kan dit toch een uitdaging zijn. Ik denk dan aan de mantelzorgers die ik tegenkom tijdens mijn werk. Als je zorgt voor een naaste kan het zijn dat je continu ‘aan’ staat. Dat moment waarin je even niets hoeft en gewoon even mag ‘zijn’ schiet er dan heel vaak bij in. Het ‘samen-zijn’ kan helpen om even ‘op adem te komen en stil te staan.

Misschien door samen met mensen te genieten van eten, een kerstmarkt te bezoeken, samen te luisteren naar kerstmuziek. In december zijn er in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam mantelzorgcafé ’s waarin het ‘samenzijn’ centraal staat. Juist in deze decembermaand kunnen ook gevoelens van eenzaamheid en gemis meer naar voren komen. Samenzijn kan helpend zijn en te ervaren dat er meer mensen zijn in een soortgelijke situatie.

Zorg je voor een naaste? Dan ben je van harte welkom bij de mantelzorgcafé’s. Deze maand zal het thema ‘samenzijn’ centraal staan. Neem een kijkje hier in de Agenda voor de locaties  Inloop is vanaf 10:00 uur en aanmelden is niet nodig en koffie, thee en feestelijke hapjes zijn inbegrepen. Tot snel!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, buiten zijn, yoga, muziek, familie, vrienden en drink graag een goeie kop koffie😊

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...