Het museum kwam naar ons!

door | 14 december 2023 | Eropuit, Uitgaan, Vrijwilligerswerk

Doen door
Zonnebloem

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde en houdt van dezelfde dingen. Op een zondagmiddag in november organiseerde de Zonnebloem deze keer een uniek digitaal museum bezoek, in theater Koningshof te Maassluis.

Naar een museum gaan is helaas voor veel mensen met een fysieke beperking soms niet makkelijk. Op deze manier bracht de Zonnebloem een beetje museum naar hen toe. Voor de gelegenheid was het theater toegankelijk gemaakt voor mensen die slecht te been zijn. Genoeg ruimte om te zitten, voor rolstoelen en om rollators te stallen. Deelnemers uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis konden voor henzelf en een begeleider een kaartje kopen en zo genieten van een bijzondere middag.

Zo’n 125 mensen genoten van een fantastische Rembrandt vertelling en een rondleiding door Het Loo:

“Weer eens iets heel anders”, “Ik persoonlijk hou niet zo van  bingo, maar dit vond ik heel erg interessant”,  “Fijn dat het  op een zondagmiddag is, die duurt altijd zo lang in de winter”, “Ik denk dat ik weer eens naar het theater ga”.

Dit evenement  werd mede mogelijk gemaakt door het Schiedam Vlaardingen Fonds.

 Iedereen is anders. Er is altijd iets wat bij jou past.

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

 

Foto: Flickre, Steven Zucker

De Zonnebloem

Schiedam:  Helene Bogaarts  06-17480252
Maassluis:  Debby van Veen  debby_van_veen@hotmail.com
Vlaardingen: Angeline Verburg 010 – 4354898    angelineverburg@hetnet.nl

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik zoek graag met anderen naar manieren om het leven een beetje mooier te maken, het leukste vind ik als mensen zelf actief worden in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Wat een mooi initiatief Marjo.
    En zo veel bezoekers, dat zegt iets over de behoefte!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...