De Confrontatie

door | 23 januari 2024 | Eropuit, Vervoer

Mensen worden geboren, studeren, gaan werken, halen een rijbewijs, krijgen kinderen en kleinkinderen en dan. Dan ontvang je een bericht in mijn overheid. Wat is dat bericht.

Een bericht van Pechtold, je weet wel, de voormalig politicus. Nu verdient hij een leuke boterham als algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid, CBR.

Weet u meneer Boumans dat u binnenkort geen auto meer mag rijden??!! Wat? Ja, u wordt 75 jaar en dan verloopt je rijbewijs. Maar, u kunt zich laten keuren. Uit die keuring moet blijken of u nog voldoende in staat bent om een auto te besturen. Om te beginnen kunt u bij ons een gezondheidsverklaring digitaal invullen. Wel even € 70,– aftikken. Daarna kunt u naar een keuringsarts, in uw geval aan de Laan van Bol’Es in Schiedam. Kosten, € 50,–. Gekomen bij de keuringsarts, in de wachtkamer alleen oude mannen, nou ja oud,  die ook komen voor een keuring tbv hun rijbewijs.

De keuringsarts meet de ogen, je weet wel, op afstand met een hand voor het andere oog, letters lezen. Beetje urine testen, bloeddruk meten, motoriek bekijken en klaar is Jan. Uw ogen zijn nog prima. Ja, dat geloof ik. Ik keek met m’n rechteroog in zijn linker broekzak, zo scherp! Motoriek is goed, ik geef de goede uitslag meteen digitaal door aan het CBR. Dat is fijn geregeld dacht ik.

Het enige wat u nu nog moet doen is een pasfoto laten maken (€ 15,–) en naar de gemeente om uw rijbewijs met 5 jaar te verlengen. Kosten, € 51,–.

Beste lezers, laten we eerlijk zijn. Als senior krijg je misschien wat meer beperkingen vanwege je leeftijd. Maar…eigenlijk is het prima dat we gecontroleerd worden, voor onze eigen en andermans veiligheid.

Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat, je rijbewijs!!!

CBR

Rijbewijs verlengen na je 75e

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

  1. Gijsbert J. Los.

    Gewoon mijn rijbewijs laten verlopen. Als je 89 jaar bent, maak je gewoon stomme fouten, al wil je dat niet weten.

    Antwoord
  2. Petra Warmerdam

    Nog veel veilige kilometers toegewenst Jan in goede gezondheid ??

    Antwoord
    • Jan Boumans

      Dank je Petra. We kunnen gewoon weer naar Spanje met het autoootje.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *