Stichting Het Startblok

door | 15 februari 2024 | Doen, Sporten

Zwemmen is leuk en moet vertrouwd zijn voor iedereen! Dat is de overtuiging van waaruit in 2015 Stichting Het Startblok is opgericht. Het begon allemaal in zwembad De Viergang in Pijnacker. Inmiddels is de stichting uitgebreid en wordt er les gegeven op zeven locaties.

In het water voelen mensen zich vrijer en kunnen ze zich makkelijker bewegen; het ontspant en vermindert pijn. Het werkt therapeutisch en het verbetert de spierkracht en conditie. Water maakt je bijna gewichtloos. Zwemmen is daarom zeer geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten en overgewicht.

Er zijn wekelijks zwemactiviteiten die aansluiten bij mensen met een (chronische) ziekte, lichamelijk of psychische beperking of een bijzondere eigenschap. Je voelt je toch meer begrepen tussen mensen die dezelfde beperkingen ervaren.

Toen ik dit las dacht ik wat een fantastisch initiatief van Het Startblok! Deze mensen vallen snel tussen de wal en het schip. (Alleen al daarom is leren zwemmen belangrijk! )

En het kan in Vlaardingen in zwembad De Kulk. Op dinsdagavond van 20.30 – 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur en van 11.00 – 12.00 uur. Voor 21,50 euro per maand kun je wekelijks deelnemen. Maar ook in Schiedam worden speciale zwemactiviteiten aangeboden.

Plezier en vertrouwen staan tijdens alle zwemactiviteiten van Het Startblok voorop. Een team van vrijwilligers zet zich wekelijks in om leuke zwemactiviteiten te verzorgen. Iedereen kan op zijn eigen tempo meedoen. Met nóg meer vrijwilligers, op nóg meer locaties zwemlessen verzorgen voor de mensen die het zo hard nodig hebben! Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom!

Lekker met begeleiding, heerlijk het water in! Bewegen, bezig zijn, plezier met elkaar, wat wil je nog meer? Dus meld je aan en geniet!

Stichting Het Startblok

Wil je een keer komen kijken of zwemmen? Neem dan contact op met Het Startblok door te mailen naar: info@hetstartblok.com

Of bel naar: 06 – 125 02 803 of 06-39568104

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *